CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 24, 2011

Homeopathy Hasan, PKNS, Bangi

promo??
no..xde unsur promo langsung..
sekadar berkongsi pengalaman

beberapa minggu lepas aku g rawatan alternatif..
Homeopathy..
tujuan? saja2..
sbbnya adik aku 3 org dah g 2-3mgu sblm tu..
dgr cerita derang.. "macam besh je.."
sbb rawatan ni bukan macam doktor biasa..
dia xtanya apa2..
tp dia y akan ceritakan keadaan sebenar kita..
klu xcaya, cuba duk depan dia,
Dr. Hasan akan ceritakan apa y kita biasa alami..
dan kita akan angguk2..sbb semuanya btul!!

adik aku g..
duduk je dia tau adik aku period pain y dasyat..pernah operate more than 1 time..
dia mintak kita letak tangan, then dia gtau keadaan kesihatan..
apa y patut kita buat (cth : jgn ambik nasi banyak sgt..jgn minum itu ini..)

masa aku g, ari sbtu..gila ramainya umat manusia...
dr y baby smpi y tua..
pengurusan agak kurang cekap..
sbb Dr Hasan y panggil..dia jugak y rawat, dia jugak y bg ubat kt farmasi..
pembantu ada, tp ada masa, xde plak..
masa aku g teman mak aku baru ni lg besh..
masa tu baru nk bukak..
Dr Hasan tu jugak laa y vakum lantai..

nasihat, klu g ari sbtu, datang seawal mungkin..
ari lain, bleh tahan laa..
masa aku g, daftar kul 9.40, dapat turn dekat kul 12..

Imaan..
masih ada kahak 40-50%..tp xkritikal..
xlalu makan sgt..

aku..
masalah saraf belakang..
xleh duk lama..ngantuk..n sakit pinggang..
g shopping jalan2 xpa..(ya betolll doktor!)
buang air x hazam..

mr Asben..
masalah kencing xlawas..
makan banyak, tp xde senaman..
klu amalkan, bleh kena batu karang..

maka selepas 5minit duk dalam bilik rawatan..
amik ubat..3 orang Rm55 saja..murah!

ubatnya standard..
3 botol sorang..
abiskan 1 botol dulu..1 jam 1 bj..
pas dah abes baru masuk jenis ubat ke2..3jam 1@2biji..
last skali bila dah abes, baru masuk ubat ke3..3 kali 1 ari..
ubat sgt besh, manis mcm gula2.. kecik cam biji sagu..
Imaan cukup suka klu mkn ubat ni..
dia ingat gula2...

kesan2..
imaan :
masuk botol kedua, muntah2..
makan apa pun muntah..
selama 1 ari..
minum susu sket pun muntah..
tp aku xrisau..sbb Hannah pun cm tu ( hannah dah makan ubat tu lg awal)
masuk ari kedua xmuntah..cirit birit lak..
sampai 2-3 ari..
awal2 tu xberak najis..
tp berak lendir..
99% lendir..cm berak kahak dia kut..
mungkin itu fungsi ubat2 tu..
pas beberapa ari..ok dah..

aku..
cirit-birit..
bezanya ngan cirit biasa adalah..xsakit perut langsung!
rasa nak berak..g toilet, xyah teran..
kuar cm air paip je..
2-3 ari jugak..
aku pun risau..takut dehidrated
telan gak laa air garam..
tp lama2 ok laa..

mr Asben:
KEBAL. xde jd pape pun.. ngeh3

mungkin pas abes complete ubat, aku nk g wat review balik kt Dr Hasan..

dah laa ubat dia xde drug..smpi satu tahap, xperlu makan ubat dah..
klu hospital?? mungkin pas cirit xyah makan ubat dah laa..
tp cemana plak nasib mereka y darah tinggi, kencing manis..
makan ubat sampai bila2 kan??
darah stabil.. tp semua tu drug y merosakkan buah pinggang..
itulaa bezanya.. nama pun 'alternatif' kan..
bg aku, rawatan ni lebih kepada prevention..

klu ada peluang (dekat ngan Bangi) cubalah..
tp kaedah rawatan ni..memeng memerlukan KEYAKINAN dan KESABARAN!

8 comments:

Putri_Aizat said...

em...cam best jek....klu duk dekat2 situ leh bawak mak n ayah gi...daripada duk telan ubat doc yg sampai ke tua kene telan...

umialya said...

betul tu, apa2pun kena yakin dan sabar

nur easy said...

bagusnya..erm jauh pulak nak p cuba..

Nad @ MamaZakwan said...

ustaz hasan ni ayah kawan papazakwan..setiap kali zakwan sakit mmg bawak pi jumpa ustaz hasan jek..alhamdulillah, ok..

lenkali ibu imaan kene wat apoimen, baru dpt turn cpt sket..telefon jek dulu..

pembantu2 ustaz hasan sume anak2 dia jugak..so, kalu anak die takde kuliah @ kerja, baru dpt tolong ustaz..

alhamdulillah, setakat ni memuaskan bg kami 1 famili

p/s : tp sayang..takde mc, haha!

cikmimmie said...

alhamdulillah
tadi sy p jgk sebab ada masalah sakit belakang..
setengah jam makan ubat dh cirit birit..bila baca kat blog akak,baru sy terfikir mungkin kesan dia agaknya..
ustaz hassan just tengok tangan je...bgtau masalah saraf yg tinggi..sakit kepala..semuanya betul..
sy dh try ubat hospital..takde kesan apa2 pun..muda lagi dh sakit belakang akibat jatuh dulu..semoga rawatan nie ada penyembuhan kelak..

Cik Misstree said...

As-Salam.

Testimoni.

Saya di antara pengunjung setia klinik Dr Hassan. Hampir 5 tahun setiap bulan saya ulang-alik ke klinik dia setiap bulan. Saya mengidap sakit Proriasis & Proriatic Arthropathy. Sebelum pergi klinik Dr Hassan saya ambil ubat di HUKM tp Dr di HUKM tak jamin bila saya akan sembuh. Bagi Dr. di HUKM, penyakit saya tu hanya setakat boleh rawat sj tp bukan utk sembuh itu pun selagi hati saya tak rosak kerana ubat mengandungi toksik yg tinggi.

Saya pergi klinik Dr Hassan, Al-hamdulillah sedikit demi sedikit sakit saya semakin kurang wpun belum sembuh sepenuhnya. Saya setuju dgn kenyataan Imaan09 berubat dgn Dr Hassan perlukan kesabaran yg tinggi sebab saya sendiri mula menampakkan kesan positif setelah hampir empat tahun saya makan ubat yg diberikan oleh Dr. Hassan.

Mama Adam said...

Ada mc. Tapi x diiktiraf oleh kem. Kesihatan. Xpe la. Amik ubat je. Kalo nk mc, kena g jumpa doc klinik. Hiihi

Anonymous said...

salam....nk tnya..bby sy premature...guna oksigen kt uma...agak lmbat pembesaran...skrg uma 1yr tp still baring cm bby 3bln....then terbaru bby dpr eczema lak....agak2 doc.hasan dpt bantu x....kena wat appmnt dl ke...?