CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 5, 2011

Harap arini xberulang..

Semalam kt Bangi ujan gila lebat..
Rasa2 klu berterusan 1-2 jam lg, bleh banjir ooo..
Siap ada insiden keta kancil ditinggalkan di kawasan parking tepi jalan
Sbb satu pertiga dah tenggelam..
Air naik cepat..

So, smlm kena laa g amik Mr Asben
Sbb xleh nek moto, lebat sgt
Ms tu dah 630..
Amik imaan dulu..
Aku tau, mmg dah sgt lambat
(wlupun taska hadkan smpi 645..)
Sbb pg tu si imaan g kul 720..

Amik2 mmg dia dah merengek..
Pastu nanges meraung2..
Las2 aku berenti tepi jalan..
Bg nenen..
Siap bleh tetdo..

Aku ‘paksa’ dia lepas sbb aku nk cepat..
Mr Asben dh tgu n ujan sgt lebat..
Rs cm nk duk diam2 kt umah secepat mungkin..
Bila aku start balik drive,
Dia nanges lg dahsyat..
Meraung2.. n xmau adik aku pegang!
Cemana..aku tgh driving..
Last2 bila traffic light merah, amik kesempatan pindahkan dia kt riba aku n nenen..
Nenen smbil drive!
Aku xtau org len..tp aku First Time!!
Sgt cuak, n xselesa..
Dgn ujan sgt lebat..
Stereng rs cm xleh pusing sbb imaan ada kt riba aku..
Bila dh dekat2 ngan ofis Mr Asben, sian hamper terlanggar divider
Sbb xleh nk kona sgt
Imaan nanges, sbb pipi dia kena kt stereng..
Isk!

Pengajaran y aku dapat :
  •  lenkali amik imaan cepat2..
  • pas amik imaan kena trus balik..xyah g mana2 kecuali aku y pegang dia
  • kena ajar adik2 aku drive laa!

7 comments:

pizet said...

tambah satu lg trainkan imaan duduk lam carseat...pz penah rasa anak meraung2 ni tp skang dah behave duduk lam carseat

KasehKu said...

Last week g LCCT, perjalanan lbhkrg 1 jam dari rumah. Ak kena drive. Ingat nk tinggal kt skool. Tp mak ak suruh bawak. Sampai separuh jalan, merengek. Sudahnya brenti kasi nenen. Y buat hangin tu, asal aku pegang elok je. Bukan lapar sbb ku da kasi EBM. Sudahnya ku suruh mak ku dok belakang biar dia berkubang kat blkg. Moral of da story, anakanda ku itu xleh tengok bonda dia dok "diam". Wahai anak mama driving bukan lah bermaksud mama tak buat apa2 but i make the car moving. Tolang jgn buat cmtu lagi, nanti mama tinggalkan Kaseh kat skool. Biar mama g jalan2 sorang2.

ibu_BatRiSya @wardah said...

bahaya gak tu drive camtu..
apepun just ingat yg tersyg..semoga dijauhkan dr sebarang bende xelok..

Anna Da Lady said...

hamper ke bumper?hehehehe....aa, last part tu aku setuju..tadi aku mcm nak tanya ko je..adik ko dah amik lesen kereta/motor ke?hehe...mintala diaorg amik...sonang sikit nanti ko nak share driving load..heheh...sekdar pandangan dari orang yang tak kawin lagi and tak ada adik kat sisi...

CHeeSYaNa said...

Nampak gaks kete kancil depan sekolah tu.. Kesian giler!!

Sbb smalam ujan lebat, hubby taknak amik Zarif sorang2 sbb tak cukup tangan nak angkat Zarif, ebm box n beg tp tangan sebelah pegang payung..

So, terpaksa le tunggu mommy dia ni balik dari keje meredah traffic yg teruk.. Sian Zarif kol 7.15 baru balik.. Luckily tak jadik budak paling last.. huuhuh

Imaan09 said...

pizet..kt car seat pun dia ngamok..

lynd.. dah tu, perjalanan balik cemana..?mak ko pegang ke, ko berdua ngan kaseh je??

ibu batrisyah..ye..saya janji xberulang lagii..sgt cuak..

kam..nak jugak, tp xde masa lg nk ajar2..n nk amik lesen..

yana..btui..kul 8.30 pun ada budak kt taska lg tau..siannye laa..nk wt cemana kan..

sisanizu said...

sy setiap hari hantar&ambil anak ke taska smbil meriba & nenen smbil drive..hu hu..nenen belah kanan je.tgn kanan pangku kepala dia. tgn kiri bebas tukar gear dsb nya...hu hu