CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 27, 2011

lagi tentang cuti murah

pagi2 dah ada emel bertanyakan cuti murah pakej ku..
maka, jawapan dari aku ingin ku kongsikan di sini ya..

soalan :
nak tanya la rate utk hotel2 yang u list dlm blog tu.
nak hotel di PD, CH dan langkawi.
macamana nak dptkan harga diskaun?
valid sampai bila?
kalau peak season camana pula?

jawapan ku :

salam..
meh nak cerita..
saya ada membership..dan bleh dapat murah..
so, saya kongsikan dgn orang ramai, sbb saya pun jarang g bercuti..
so, kiranya orang bleh 'sewa' membership saya..

caranya, gtau nak g bila.. saya tolong book..
then Pihak Legend akan inform saya berapa saya bleh dapat..
so, rata2 hotel dalam list tu saya xtau semuanya bleh dapat berapa..
ikut pengalaman y org pernah tempah..
 
- Legend water chalet NP RM 450 dapat RM300 (low season)
 
- Legend I'nal Water Homes NP xtau..cuba try search harga nett..tp saya bleh bagi 500 utk deluxe pool villa..dan 530 utk garden pool villa..(low season)

- Hotel2 di CH - dah banyak kali tanya, tp stakat ni semua xberjaya book smpi abes, sbb hotel2 kt sana semuanya fully booked memanjang..

- klu hotel legend KL, atau Cherating mmg bleh up to 40% off..

Harga diskaun..
harga saya tetap diskaun..!
klu tgk ada promotion dr hotel..let's say early bird, hot deal, atau apa2 promotion lain, itu utk bilik tertentu dalam masa y limited..tp saya sepanjang masa, dan semua jenis bilik..
dan y paling penting, membership saya valid utk 20 tahun lagi !!so, xyah risau promosi ni sampai bila.. jawapannya sampai 20tahun lagi, tp ikut turun naik harga semasa hotel laa..

peak season..??
saya tetap ada diskaun, tp berdasarkan harga peak juga laa..but still lebih murah daripada walk in nak tempah, believe me! sbb i won't pay the membership every month for nothing..
masalah peak ni bukan masalah harga..tp masalah availability..

ok, dear.. any question, bleh tanya..harap terjawab ek..

erm, saya akan ke langkawi bulan 7.. saya tahu ada 2 hotel y dalam list tu utk langkawi..
saya akan cuba tanya Legend rate y bleh dapat n keep updating in my blog.. klu nak tau rate harga, g blog saya, check label 'legend'..tp stakat ni xbanyak lg laa..ok..

2 comments:

Mrs.Eady said...

teringin nk pg legend pg tu..

insyallah 1 hari nnti...& insyallah saya akn mintak pertolongan ibu imaan ye..:D

nur easy said...

20 tahun? yippie2..;)