CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 19, 2011

Murah weiyh!

salam..
dah berjaya booked g the The Legend Water Chalet, PD..
bukan utk aku..
tp utk kawan maya..di kalangan blogger tegar gak..
(wahai blogger tegar.. sila sengih2 saja..xyah komen laa ye..hehe
nnt u pegi sana, sila buat review keindahan Legend Water Chalet ye)

Aku bukan manager Legend, so, mmg xbleh nk decide harga berapa..
apa y penting.. kekdahnya..
1) make sure korang mmg btul2 nak g..(main2 nk cek2 rate sahaja xleh, sbb Legend mmg place booking, dan pembatalan banyak kali sgt menyusahkan mereka)
2) gtau kt aku tarikh n tempat n brapa lama nk stay ..sbb aku nk place booking..
3) then Legend y akan check harga y aku bleh dapat..
ehh jap.. cek availability dulu..
so, xsemestinya book bawah aku, available ye..
pendek kata klu bleh, jgn laa book time peak/superpeak season
4) then aku calling2 korang gtau harga..klu semua OK..then proceed..
5) korang bayar kt aku..aku bayar kt Legend..
6) pada hari nk check in selamat laa korang bercuti dgn harga y murah!!

si polan di atas nk g Legend Water Chalet, Port Dickson..
xleh gtau bila.. tp bukan peak season laa..
Harga asal... RM450!
Harga y aku berjaya bagi kt dia.. RM300!!..
..bilik Deluxe with breakfast for 2..
Serious, aku pun terkezut..
xcaya..??tgu laa dia buat entry
(mana tau dia rajin kan..tp pas bercuti laa kot..ngeh3)

adakah rate tersebut akan kekal gtu??
jawapannya, aku xpasti.. 
Lain hotel lain ratenye..
tp klu low season, utk The Legend Water Chalet, gtu laa gamaknya..
ada sesiapa lg nak??
mari bercuti!!

pic googled!
zalipan2503{at}yahoo.com

1 comment:

Pn. Zana said...

wah..ye ker?best2..nnti sy colling2 awak ye if teringin nak pegi