CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 16, 2012

Otak Kuning

Belakangan ini.. Asek laa terpikir2.. terpikir ke verangan?
teringin nak trade in si kuning ini.. 

tukar ke bentuk yang lebih besar moden..
reason utamanya : skang pun dah agak sempit..
gelang mengecik??

Mr Asben setuju aje untuk menambah sedikit gram emasnya..
cuma samada nak kekalkan bentuknya y 'unik'
atau tukar ke bentuk yang moden sikit..

dulu dah pernah bebel di ENTRY INI

bercerita mengenai si kuning..
anak aku Ruhil Imaan pun dah mula otak kuning tau..
pantang nampak yang dia punya..
nak suh pakaikan..

bila dah pakai, sungguh2 xbagi bukak..
 
tp mcm xsesuai pakaikan kt taska..
lantas si ibu kedekut ini belikan yang celup..
tahan sebulan je, dah mula luntur dan memberi gatal2 pada leher ruhil..
nak wat camno..
huhuhuuu..

mm, berbalik ke pangkal jalan cerita asal..
klu korang..tukar ke tak tukar..??

8 comments:

kak tini (umialya) said...

tak tukar, sayang...

Nad @ MamaZN said...

Tak tukar kot kalu ada sentimental value...
Tp mintk incik zarif belikan yg baru.. Aci tak? Heeh

Mama Lynd said...

1. Sentimental value. Mcm aku setiap 1 kuning tu ada nilai / sebab kenapa ia ada wujud. Contoh, gelang akad nikah, cincin tunang, rantai mengandung. So any kerja upgrading mcm agak berat.

2. Heeee.. Duit Ruhil y ptt ke tabung haji da jadi sikuuning ke?

3. Kalau kuning y dlm gambar tu.. Sayanggggg nk tukar. Kalau nak kasi oanjang menandangkan ia sudah mengecil its ok.

4. Jam swatch unic n pelik tu masih wujud?

littlehumblelynn said...

tukarlah!
dah ada tkg tambah tuh!
wink*

lurun namzar said...

klu saya, saya tambah gram jer. :)

syuhadah said...

klu saya, setiap kuning ada sentimental value...paling2 rambah gram...tak pun beli yg baru...hehehe...cerita ruhil macam cerita saya masa kecik...klu pakai yg pelesu, mesti alergik...

*azni* said...

tak pyh tukar kak,syg sbb ada sentimental value di situ..syg syg..
suruh en asben beli yg lain boley?hehe...

Yaati Nor said...

kalau saya rantai tangan nikah simpan cincin risik dan tunang semua sayang..lea beli baru la..yg ada kenangan tu simpan