CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, October 19, 2012

Kenangan pahit bersama mu..

when is the last time u pampered urself??
aku??
lamaaa.. sangat lama..
n aku sgt pasti kali terakhir itu.. 
sebab ada kenangan di situ.. huhahuha

kenangan pahit bersama Cek Lind..
masa tu aku mengandung ruhil 4bulan gtu 
means dlm may 2009..
lama dah kan..

masa mengandung, jerawat aku banyak..
cek Lind lak memang suka g facial..
maka kami terjah 1 spa (kononnya) ni..buat facial..

kami ditempatkan di bilik berasingan..
masa masuk lg muka receptionist mcm nak telan orang..
sungguh tak patut..
tp ikut suka ko laa..

masuk di bilik facial..
aku pun melalui proses biasa..cuci..masker bagai..
sekali masa proses PICIT JERAWAT..aku rasa proses tu memang xperlu n skip pun xpe
sebabnya tukang facial tu picit sekuat hati!!
setiap bijik jerawat tu aku rasa nak menjerit sekuat hati..
sakit gila ok!!!
sampaikan aku risau anak aku dlm perut akan terkesan sbb sakit tu..
perasaan masa di picit --> rasa nak panggil kawan tukang facial tu baring 
ganti tempat aku.. n nk suh yang tengah picit tu try buat kt kawan dia..
serious, dia picit mcm xde perasaan..
aku buat muka pun dia teruskan je..
sakit gila..
aku berkira2..bila laaaa nak abes..
dah la aku tgh ngandung, jerawat BANYAK..
n tu jerawat semula jadi laa sbb hormon dah jadi lain..
aku dtg nak relek, klu stakat jerawat tu x ilang pun xpe, sbb bukan itu tujuan aku..

dalam ati "kejap lagi aku nak kutuk ko dgn cek lind dalam keta!" 
aku siap dulu..
terus g keta..
then aku tgk cek lind datang.. 
muka dia bengkak!! mata dia bengkak!!
Ya ALLAH..!
jerawat dia laaagi banyak dr aku..
dan dia mengalami perkara yang sama
dan lebih teruk lagi..
semasa rawatan facial tu, mata kita kena tutup dgn sehelai kain..
n ada lampu atas kepala tukang facial tu kan..
tgh2 panas hati dipicit mcm xde perasaan, tau apa jadi??
LAMPU TU JATUH ATAS MUKA dia!
bengang bertambah2 menyebabkan cek lind menangis..
sbb tu mata bengkak sekali..

rasa tu facial paling bod*h aku penah g..
muka cek lind bengkak 2 hari lepas tu..
dia cuba call customer servis, sama je CS nye pun ampehhh..
cawangan melambak, mcm bes sgt je spa dia..
eee..geram!

menurut pengalaman cek lind y biasa facial kt kedai,
penah g Herbaline.. tukang facial TERpicit 1 jerawat, trus panik..
n siap report kt ketua dia lg..

ini, berapa biji jerawat dia picit tanpa perasaan..??
ikut ati nk baling bom masuk spa dia.. adoii..

itu laa kenangan pahit..
mujur muka aku xmasalah sgt, so xperlu facial sgt..
klu x, fobia dah nk g kedai buat facial..

mm, kedainya xperlu laa didedahkan..
dah 3 tahun, semoga perkhidmatan mereka dah berubah lebih baik..

10 comments:

ka . ka . mim said...

geram ada, nk gelak pun ada bila baca, bongok tol la picit jerawat sesuka hati... ada ke prosedur facial picit jerawat?

:: Mrs.Eady :: said...

err...tak pernah buat facial...

Nad @ MamaZN said...

Kite tak penah g facial mane2..

Fatima Saiful said...

aku dulu pernah buat laser utk rawatan..sedap.aku suke!!2x je aku buat.alhamdulillah sampai skrg muke aku JARANG naik jerawat...aku skrg siap jarang cuci muka. aku tak kete laa muka aku cantik sgt.bg aku,tade jerawat kire ok laa kan??hehehe..dulu jerawat time UKM, teruk giler..

nur said...

baca pun dah rasa nak scary, apatah lagi korang berdua yg merasainya...

Akak pun tak de pengalaman berfacial ni, natural beauty... ahaks!

suhaina laui. said...

1st n last buat ms nk kawen...lpas tu wat sdri kat umah ;)

☆ ied_essur ☆ said...

lea...
kat ne ni?
aku suka gak g facial..
tp aku g tmtp y mmg business die focus pd facial treatment je...
so far, jerawat mmg die akan picit but ade technicnye cos die xnak tglkan kesan parut nnt...
tp gaya ko crt minah tu men picit je dgn perasaan 'kuar ko jerawat! kuar cepat! geramnye! geramnye!!' hehehe...
huhu... kesian lynn...

herbaline mmg teringin nak g tp kat klang dah tutup plak...

NoEn said...

erk...scarynya

diyana mahmud said...

dulu pernah buat facial..sb nk kahwin naik pelamin..hehe.. lps kahwin n dpt anak x pernah buat facial.. sental2 sendiri kat rumah je..huhu

ch@ said...

suka buat facial.muka rasa ringan dan fresh.tapi dpt pengalamn mcm di atas mmg fobiala... hiks...