CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 9, 2012

macam xpernah kerja..

more to GATAL..!
hahah..
alkesah..
aku ini sudah bercuti belajar dkat 3tahun dah..
cuti belajar maknanya xperlu g ofis secara rasmi, punch in/out..
hanya datang selesaikan research sahaja..tiada waktu y kena patuhi..
dan tiada kerja2 pejabat diberikan..
pikir hal study sendiri je..

kdg2 masuk makmal..
jadinya ku hanya pakai y selesa2 laa..
jeans+tshirt..atau blouse..
sandal stakat ibu2 aje..xde la sampai pakai selipar bodo

kemudian, bila cuti belajar ku habes disember lepas..
aku dah masuk kerja..
pakaian kena sedikit kemas..
TAPI..masa tu aku mengandung 7bulan!
jadinya pakai uniform mengandung laa..
n sandal plak y flat utk ibu mengandung ..

ni dah bersalin, dah pantang, dah kurus sikit..
and dah nak naik kerja lg 2 minggu..

SAJEEEEE je kepala otak ni cari2 memulakan ideologi2 xberapa sihat..
"mana g kasut tumit 2-3tahun dulu ek?"
"ada simpan lg ke ek.."
"berapa pasang kasut aku ada? sesuai ke nak pakai?"
"baju kurung lelama nak kena kuarkan dari kotak.. masih padan ke??"
ayat yang xboleh blah diakhirnya..
"nak kena beli baru ni"
jauh di sudut hati, sebenarnya teruja jugak nak BETUL2 masuk kerja selepas asek cutiii beberapa tahun..
tp seperti y aku cakap laa..
ada suara2 jahat yang bisa mengopakkan duit bonus Mr Asben..
kihkihkihhh..

5 comments:

pizet said...

kena beli jugak baru feel nak masuk kerja..kehkeh

nur easy said...

oo study leave juga rupanya ya.. betul tu, bertahun pakai casual, alih2 nak kena pakai formal semula.. hehe haruslah cari y baru n padan kan

Mama Lynd said...

i hv no chooice sbb pki uniform so 1-1nya just tukar tudung je la.

:: Mrs.Eady :: said...

lame tu cuti!

Nad @ MamaZakwan said...

psstt...
jcard day arini kt bukit tggi..
moh le..?
bleh tamabh kasut2 baru, henbeg baru, baju baru =p