CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 15, 2012

Jual Mahal...

Hai semua..

saya laa budak jual mahal tu..
susu ibu banyak-banyak..
tp saya minum sikit je..

kt taska lagi sikit, sbb xbesh pun pakai botol..
petang2 ibu paksa saya isap nenen..
beshhhh!
tp malam saya nak tdo laa..
jgn kacau laa..
ibu jangan paksa isap nenen lagi laa..
petang td kan dah minum banyak..

isap jari lagi besh!

tgk tu..jari masam air liur basi tu..

sapa cium jari ni boleh pengsan!
ibu je xpengsan..
daaaa..jumpa lagi!

motif entry : mencari idea apa nak buat ngan stok susu EBM banyak2 tu???
stok xgerak, makin hari makin bertambah..
deep freezer hampir xmuat dah???

idea relactation Kakak ni juga GAGAL..
EBM mahupun direct feeding
sombong + jual mahal
dikatanya masammmm susu ibu..
dulu2 itu kan penawar duka kamu wahai sayang..!

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

ketembaman tahap maksimum jari nyer!!

pizet said...

zaman susu kurang..anak minum x cukup, zaman susu banyak anak plak jual mahal..sama la ngan syaza ni haa..hukhuk stok lam peti cam x gerak ja...yang fresh pun x brapa nak luak..kalau hbs 4 botol dah besar rahmat

CHeeSYaNa said...

comelnyer ruhil!!
lea, wat ler dadih guna EBM.. bagi ruhil makan :)

Nad @ MamaZakwan said...

gebu gebas nye die...!!!
isap jari lagi, hehehe...
comey la..

Yaati Nor said...

jangan bagi dia isap jari mgkn tu penyelesaian dia kot..dulu ms zahra tangan dia kena masuk dalam seluar sbb suka sgt masuk jari kat mulutt..kes dera..tu atuk abah yg buat..

nur said...

comel nyer gambar nouri isap jari... geram autie tgk :)

sisanizu said...

Lea, berapa Oz sehari Nouri minum di nurseri? sy pun xseronot sbb ayra minum sikit ..paling byk minum 10 Oz..paling sikit 2Oz..hu hu..dia dh cukup baik berbanding abg ashraf dia memang dr kecik smpai beasr tak minum lansung EBM.nk direct je.

Tp kalau ayra minum sikit camni stok tak gerak ...sy dok pikir kali ni sape plak nk jd anak susuan sy..hu hu..perah sehari dpt 25Oz tp anak minum max 10 Oz.tensen mak

sisanizu said...

Sy mcm ade terpikir nk try hntar trial kat taska mesra susu ibu mcm taska humaira kot2 dia minum lg banyak..
dan nk tanya Lea hantar anak 2 org berapa ek dia caj?

bunga_rose said...

kawan saya dia bagi susu pada baby lain, jadi ibu susuan sebab susu terlebih2 katanya hihihi..

semudah itu said...

salam comelnye adek ni hikhik cam nak cubit2 jer pipiey die tue

ka . ka . mim said...

bambamnya nouri
comelnya imaan
alhamdulillah dpt anak2 yang sihat & cantek

irfan pun xmo minum susu guna botol
kalo antar kt BS letak 3 oz 2 oz jer die isap
kekadang tu 1 oz je
tapi bila balik umah, melekat sampai ke tgh mlm
adohai ponat ibu mcm ni
kat ofis x penat, kat umh plak penat

irfan pun suka isap tgn, sampai 5 jari pun die masuk
tp skrg masuk ibu jari plak
kekadang gigit pergelangan tgn smp biru