CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 21, 2012

bauran perasaan untuk esok..

bercabang rasanya pikiran aku..
esuk masuk kerja lepas coti 3 bulan..!

berat hati..
sudah semestinya..
dengan kata lain.. "malas"..
huwaaaa..

wondering..
cemana anak2 aku nk ikut jadual, pg sgt awal.. ptg mungkin amik lambat.
mereka ok je kut.. 
cuma aku lebih pening sbb tolong pikir kt diorang..ha..ha..ha
cemana jadual mengepam aku..mesti kerja n meeting sgt banyak..
cemana laa rumah aku, mesti tunggang langgang mcm dilanggar garuda..
cemana nak kembali bergelumang dengan episod jalan jem..
dan episod bertarung nk dapat parking..ohooooo..
never ending story!

guilty..
nak mengadap supervisor2 master aku utk memaklumkan bahwa aku xde apa2 progress dalam 3bulan ni..
adoiiiikk.. bab paling parah ni..
klu nk pikir neutral, aku MATERNITY LEAVE..
mmg laa bukan cuti y utk menghabiskan sisa2 kerja master..
tp nak sembuh dr bersalin dan beri perhatian kepada baby aku
tapi aku set dlm kepala nk laa buat sebanyak y boleh kerja master..
sebab bila dah masuk kerja, laaagi bz..
mm, set tinggal set laaa..

guilty..
guilty again.. nk ngadap Ketua Jabatan..
sudah pasti laa soalan "dah siap belom?bila nak submit?" aku akan dengar..
n xtau nak jawab apa..huuk!

fening..
firstly, baju tudung kasut nak kena prepare..
iron sampai lendik!
cooler bag.. laptop bag..hand bag..
segala mak nenek bag!
selamar bergelumang Lea..
secondly..umah ni masih semak macam aku belum bersalin..
klu ada perubahan pun, sikiiiit sgt..
terima laa kenyataan..
'it's a never ending story thing!'

happy..
alhamdulillah..ada jugak good news utk 22/5 iaitu esok..
firstly, my Nouri the Bolster menginjak ke usia 3 bulan!
nak beli kek tiup2 lilin ke??
secondly, my mom will be around..yayyy~
rindu kt cucu2.. maka beli tket laa baru2 ni.. bestnya!

brand new..
beberapa menda baru..
termasuk entry INI..
pembakar semangat..?? katanya..
kata aku.. "xde makne nyee"
kata hati aku .. "mudah-mudahan.."

Ya ALLAH.. semoga esok..dan seterusnya berjalan dengan lancar..
apa jua ketentuanMu, ada hikmah dan rahsia..

5 comments:

ka . ka . mim said...

sy dh melalui itu semua!!
seminggu berlalu begitu sahaja (sy msk ofis mgu lepas)

masok ofis ngadap internet, mengepam, memasak, makan...itu jerrrr la kerja

kerja ofis yg tertangguh x terusik lg pun... psni nk bercuti pulakkk... bersalah ke x bersalah... balik umah penat, kain baju seminggu x berlipat, basuh jer setiap hari, dapur x berasap... entah hape entah... hahaha

Nad @ MamaZakwanNayli said...

go go chaiyok!

bile pk...
kite dok umah je tp dah penin pale dgn budak 2 org ni dgn keje2 umah..
rupa2nya
lagi tambah simpati dan sangat salute kt mereka2 yg bekerja dan kene buat mende yg sama kt umah

UmmiUmmarMuaz said...

lagi satu,sila kekalkan berat badan yang kurus itu ya..aku start naik keja, makan banyaaaakkkk gila..dah gemok balik..hehe

Ok, selamat bertugas kembali.tabahkan hati anda..hehe!

littlehumblelynn said...

Lea,
rumah bersepah,buat ttp mata sblh.yg ptg didahulukan.mula2 mmg serabut,lama2 ok tuh.

Take care & welcome back to real life as career women ;-)

ch@ said...

Hopefully everything ok Lea. insyaALLAH boleh punya. tabah. sy pun dah lalui smua tu. mertua sy kerja, mama sy ada di kampung. abi sy selalu outstation. then, me everything. :D kitakan supermom.