CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, August 7, 2012

BANGANG..?

Di suatu masa yang xperlu dinyatakan..
Begitu juga perihal tempatnya..
Pusing2 cari parking.. Ada satu keta kuar, 
So boleh laa isi tempat kosong itu..
Then hanya aku y turun..
Beli sedikit barang..
Mr Asben duduk dlm keta jaga kanak2...
Sudah kebiasaan beliau bila tunggu aku.. 
Mati enjin bukak tingkap..
Menikmati angin malam..
Tetiba beliau terdengar bebelan seseorang..
Bunyinya mcm xpuas hati..
Agaknya sukar utk dia kuarkan keretanya..
Tetapi boleh saja periksa drivernya ada ke x..
Then gtau suh tepi sikit ke kan..
Ini tidak.. Bebelannya xsepadan dgn dia..
Seorang wanita.. Pakai tudung elok je..
"siapa yang BANGANGG parking macam ni ni..?"
dan bebelan itu berterusan..
Kebarangkalian yang paling tinggi adalah 
-->si wanita tidak perasan yang dikutuk2nya tengah sengih2 je makan makian kt dalam keta
sebab waktu malam, cermin tingkap turun habis.. 
so, xperasan laa..
kut ya pun.. 
huhhhh.. malas nk ulas lanjut..
cukup laa beliau sahaja yang mendedahkan ke**a***annya..

Mr Asben ku, senyap saja sengih2..
yaa..itu laa beliau..
kalau aku.. xtau laa boleh tahan sabar ke x klu berada di tempat kejadian..
last2 Mr Asben buat senyap n wanita itu beredar begitu saja..
aikk..boleh pun keluar..?ingat tersepit smpi xbleh nak bukak pintu..
huhuuu..

p/s - sesetengah perkataan xbaik tu xberat bagi sesetengah orang.. tp sangat berat bagi sesetengah yang lain..kan??
bg aku BANGANG is..melampau sgt klu digunakan!

5 comments:

QA's ~ mamapapa said...

uhuhuh!!kan ke elok klau pekertinya seindah pemakaian luarannyakn...sayang sungguh.... ;(

Mama Lynd said...

Ko ingat kejadian Azra?
"Azra BANGANG betul dengan staf canselori tu"
Telah dgr cerita dia aku tnya "Azra ni sebenarnya nak cakap BANGANG ke BENGANG?"

Ko patut taya wanita itu,entah2 dia salah guna perkataan.

kak tini (umialya) said...

pnah jumpa insan2 yg agak laser mulutnya, biar jelah dia, lagi dilayan lagi menjadinya

Fatima Saiful said...

aku pernah kene mase tengah prektikel. ade mamat cina nih prektikel sekali ngn aku.. anyway, ms tuh ade org office nih offer pisang. aku kate laa..takmo la makan pisang.ade karbo(menggemukkan) sambil aku gelak2 la. sebenanye aku just takmo, then bg laa alasan tuh. tp mmg aku tau pon pisang ade karbo. sekali si budak cina nih ntah dari mana dtg, cakap...SAPE YG BANGANG KATE PISANG ADE KARBO?!!PISANG ADE POTASSIUM LAA..budak office tuh pon terkejut sebab die ckp camtuh kat aku.budak office tuh pon cina..aku pon muka da merah la sebab selambe panggil aku bangang depan org lain. aku pon berlalu laa ke tempat aku sambil menggoogle pasal pisang. then tetibe budak tuh lalu blakang aku..aku pon membiarkan die tgk kandungan pisang and aku berlalu tanpa berkata apa2..biarlaa die termalu sendiri.
p/s:yer mmg pisang ade potassium..tp karbo lagi byk dari potassium and pisang ade laa buah yg paling byk gula berbanding buh lain...http://www.livestrong.com/article/230722-banana-nutrition-guide/ . ape2 pon, jangan laa guna perkataan BANGANG walau anda betul sekalipon...SETUJU?

Nad @ MamaZN said...

manusia...
macam2 ragam n perangai
maybe time ni die ada masalah kot
huhu