CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 30, 2012

A reason to smile...

Diam x diam dah lama jugak aku masuk kerja lapor diri semula sejak cuti belajar..
tinggg.. lampu menyala2..
adakah tambang percuma sudah boleh digunakan semula..?

Tambang Percuma Mengunjungi Wilayah Asal..
y setiausaha atau kerani, mesti alert dengan perkara ni kot ek..
flight tix free untuk kakitangan yang bertukar wilayah..
contoh, anak sabah/sarawak yang berkhidmat di semenanjung malaysia..
dan sebaliknya..

tambang diberi kepada kakitangan, pasangannya.. 
dan anak-anak sehingga 3 orang..(ke 5 ek..??x ingat..)
x lama dahulu, tiket ni bagi 2 tahun sekali..
belanjawan 2009 rasanya, melompat aku depan TV
PM umumkan nak bagi SETAHUN SEKALI...
yahooo..

untuk yang status Cuti Belajar, xboleh guna..
so.. aku cuti belajar 3taun.. xdapat laa..
kini dah boleh guna semula, sbb dah lebih 6 bulan lapor diri..
yayyy..~

teringin sangat nak balik raya, tp turn kedah taun ni
so, amik kesempatan balik cuti 16sept ni..
buat Aqiqah Nouri sekali laa..

ruhil asek mintak aku bw dia nek 'kapatubam'

selalu nak balik Sabah duit sendiri, kena riki2.. bila yang murah..
pilih2 tarikh y xpeak..tp masalah sbb Mr Asben susah coti..
yang peruntukan ni, memang oderrr saja bila nak guna..
isi borang dan dalam 24jam, tiket telah dibelikan..

di satu sudut hati..memang laa happy..
di satu sudut yang lain..insaf...
AKU DUDUK DI BUMI BERTUAH..
(ayat sempena merdeka ke..?? xlaa..)
banyak kerajaan spend duit untuk aku..

so, not only A Reason to SMILE macam kt tajuk entry..
tetapi jugak A Reson to BE COMMITED..!!
semangat nak buat kerja..

ini semua kerana melihatkan angka yang tertera..
iaitu jumlah harga tiket kami berempat yang diberikan PERCUMA..


*




*




*




*




*




*




*




*




*


Kalau harap duit makcik.. beli time promosi AirAsia je laa..

2013 nak guna tiket free ni utk balik Raya la plak..

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

yeaayy...sama la dgn suami izwa...kitaorg sethn sekali dpt tiket fre balik labuan :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah selamat balik kampung....
seronok nya...
harga tiket memnag tak boleh blah...

Nad @ MamaZN said...

wa...terkejut makcik tgk! =p

lea, kasik resipi nak buat burasak tu..
tetibe termengidam lagi, haha! =p

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

nur said...

RM7k utk satu family setiap tahun. mmg kena kerja rajin2 tau... hehehe

pizet said...

naik mas eh? syok la ruhil nek kapatubam japg

Zie said...

semoga selamat pulang ke kampung... ribu2 tu, kalau zie memang tak mampu dah... huhu