CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 1, 2012

Alhamdulillahh..

Huhu.. Teruja x..? Teruja  x..??
Aku serius teruja..


makcik dan anak2 makcik..


Mm, kisah sabtu lepas.. Penyampaian adiah..
Pemenang kuiz uji minda hati..
Ok.. Track back 2-3mgu lpas
TERUJA tgk ada kuiz dianjurkan.. Soalan simple
Ada 1 gambar team SK g bercuti ke uS.. 
Dan mengunjungi park y ada pohon Sequoia..pohon tertua dunia..
Soalan : berapa usia pohon.. Jawapan mesti bukan dalam angka..

Makcik teruja youuu.. Ada adiah 1,2dan 3..
Adiah tempat pertama TELEKUNG SITI KHADIJAH!!
Nilainya rm200.. Ngaaaa.. Nganga..
Ku tawakkal antar jawapan..
Sudahnya ku xmenang tpt pertama, kedua mahupun ketiga..

Namun rezeki kerana selepas menilai penyertaan y SGT BANYAK katanya..
mereka wujudkan kategori saguhati..
N aku dapat!!! Huhuuu.. 

Yang jadi lebih best
aku dapat g upacara penyampaian adiah di butik..
N hari tu ada 2 pemenang saja dpt hadir..
Y lain duk jauhhh katanya..
Umah aku seksyen 7,
Butiknya seksyen9..
Nek keta xsampai 10minit dah parking depan butik..

Dah lama dengar, dah lama tgk butik tu di ctu..
Dan dah sekian lama dengar review telekung ciptaannya y dahsyat..
Sebagai wanita muslim.. Ku tumpang bangga..
Ada usahawan hebat macam Puan Padzilah.. Pengasasnya..
Dan produknya, insyaALLAH xperlu jawab banyak di akhirat esok.. Amiiin

Melangkah ke butiknya memberi peluang aku membelek beberapa helai telekung yang diletak di ctu.
Tak heran harganya begitu..memang mahal
Namun apalah salahnya jika benar2 ingin keselesaan dan 'kemewahan' dalam beribadah..
Nak pakai 5x sehari stiap hari kan.. 
Bak kata setiap y review.. Handbag n baju boleh beli ratusan n riban.. Kenapa tidak telekung..
Sapa xpenah dgr review, g cari..

Keterujaan bertambah!!
Aku tau pengasasnya ibu kepada classmate aku di sekolah menengah dulu..
Maknanya classmate Mr Asben laa jugak kan..
Namun xsandar apa2 harapan, kerana tau beliau menemani isteri di bumi Mesir.

Tiba2, muncul si tukang ambik gambar..
Wahahaha.. mr Muzammil yang masih seperti dulu.. 
Plus nampak wajah 'kesuamiannya'..
Ada rezeki berjumpa.. Last time jumpa masa bila ntah..
Segan lak makcik menang kuiz anjuran emaknya.. Huhuu..


makcik kecik menyibuk jugak..

Ok.. Dapat adiah.. Amik gambar..
Sembang sikit2.. Then balik..
Apa di dalam kotak tu???


Adiah tempat ketiga pun dapat beg telekung SK saja..
Maka mestila mustahil makcik satuhati tetiba dapat telekung kannn?
Di dalamnya ada sehelai tudung plain awning keluaran SK..
Saiz M.. Pakai gila selesa dan labuh macam L..
Cutting macam aku selalu dambakan..
Kaler sgt kena sbb banyak sgt baju aku kaler tu
Bila pakai, terletak elok macam pakai tudung Ariyanee ratusan ringgit itu..
Ohhh.. Jauhari jugak y kenal manikam
Hanya tukang jahit tahu kualiti jahitannya..
Memang sgt nice!!

Lagi dalam kotak itu ada 2 naskah majalah Aniqah..
Kedua2 naskah klu buka m/s 1 dah terpampang iklan Telekung SK.. Huuu..
Dan yang best.. Ada voucher 15% off utk produk..
tak sabar nak guna..

Mr Asben dah janji nak dapatkan 1 bila dah dapat durian runtuhnya.. 
Tq.. X sabar nak g beli..
Lepas raya pun xpe laa.. 
Bukan nak menunjuk.. Bukan nak bangga..
Sekadar peneman di kala hamba sujud menyembah Sang Pencipta..

Anda bila lagi??? Ngeee..
terima kasih Team Siti Khadijah..
semoga terus maju jaya..

ohh.. nak tau jawapan makcik yang xsangka menang saguhati..?
"Pohon Seqouia tersebut mula hidup semasa Rasulullah SAW masih belum wafat lagi..
- alangkah indah menjadi pohon itu, sempat hidup sezaman baginda, meskipun lokasi berlainan.."

8 comments:

Kak Izan said...

Indahnya..jawapan tu.. tiba2 hati tersentuh :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Iman..Tahniah ya!!

Nad @ MamaZN said...

puitis gak lea ni ;)
alhamdulillah...tahniah lea! :)

kak tini (umialya) said...

tahniahhhh

nur said...

Tahniah Lea....

nur said...

CONGRATS.

UmmiUmmarMuaz said...

Tahniah lea..wah,xtau pn telekung siti khadijah ni mak mil yg punya..dh lama teringin nk beli.slalu duk lalu kt butik dia kalu p mlo bangi.weh,tlg belikn kt aku...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdulillah..
Tahniah lea :)
mestilah teruja..