CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 30, 2011

Jangan nk memandai..!

Bukan kamu.. kamu pun bukan ye.
Aku lah tu..hehe..

Produk kesihatan memang bagus kan!
Tapi walaupun namanya kesihatan..
Tp utk sesetengah orang bila consume jd TAK SIHAT!

Contoh paling mudah..
Dulu2 kan pernah meletopss pasal produk y tampalkt kaki tu..
Buang toksin..
Menda tu produk kesihatan..
Tp terang2 tulis
TIDAK SESUAI UNTUK IBU MENYUSU DAN IBU MENGANDUNG

Skang ni aku consume 2 produk kesihatan..
Kira memandai le tu..
Sbb sgt tidak sure kesannya..

1)      monavie Active..

dihasiahkan oleh Mr Asben.. malas nk cari info..
wakil jualan kata, perisa atau y Active tu (botol ungu) sesuai kalau ibu mengandung?
Kebenaran..?? ohhh, dealer nya bukan doktor..
Dan dealernya hanya ada 1-2 pelanggan (out of hundreds kan..) y terdiri dr ibu mengandung..
Maka kesahihan?? Risiko??
Buat masa ni, masih consume.. sbb dah beli mahal2..hohoho..
Ada laa buat survey2 internet..
Tp xjelas..
Ada kt ‘kena tanya doktor anda’
Ada kata ‘xpa, buleh minum’
Kesimpulan..??
Kandungan utama, Acai berry..
Yess, mmg itu the most powerfull berry! Berkhasiat..
Tp kesesuaian utk ibu mengandung..?
Ada sesiapa boleh jawab??

2)      tungku moden..

ini cik Ims punya, tp bes, letak kat kaki..
letak kat belakang..
malam2 aku cas 5-10minit..
letak kt mana2 (kecuali perut laa..)
smpi tertido2 ngan menda tu..
cadangnya  pas bersalin pun nk pakai y tu ja..
tp tu cerita pas bersalin..
time mengandung ni??
X harmful ke..?
 Sesiapa ada info..mintak share ya!
piccas googled

3 comments:

littlehumblelynn said...

Lea

monavie ?

katanya khasiat buah pelbagai jenis dlm 1 botol..khasiat lain kepada kandungan..ada tulis x?
kot ler memudahkan proses bersalin

???


tungku ?
itu bagus utk pinggang yang sengal2
menarik ..

bagi kak lin the natural the better

sbb x guna apa2 supplement lain masa mgdg dulu melainkan apa yg gynae bagi...

tp selalu ngelat

cuma paling rajin minum susu masa mgdg..

motif?

x suka kaki cramp tgh2 mlm..huhuhu

Cho Zila said...

kalau mengandung akak memang takut macam2 tak berani belaka... kalau periodpun sama tak berani beb...

Nurul said...

masa preggy dulu, mmg wajibul ngunnah amik shaklee (bukan promote ya..hehehe)
tapi mmg paling berkesan...esp protein,vita c,b co ngn calcium..

anak pertama ngn ke-2 xpernah cramp kaki, masa anak no 3 adalah terkena 2-3 kali cramp juga..tu pun dah 3rd trimester yg ujung2 tu...

Pendapat..
MonaVue tu adalah food supplement..bukan ubat kan..pada saya it's ok tu drink..tapi amik pada minimal qty..

Cuba dulu...rasa ada beza tak kat bdn and baby..bila wat monthly check up tu..

then decidelah yer....hehehe

Kesimpulan..
Masa mengandung, mmglah teramat penting supplement ... Xtra energy...esp 2nd baby n seterusnya... ^__^!