CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 29, 2011

cerita dalam selimut..

ahakkks.. tajuk x agak2..
tapi memang nk cerita pasal selimut pun..
tp smpi situ jelaa ceritanye..

sebenarnya, semalam 28hb11 2011.. 
adalah Anniversary Perkahwinanku yang ke3..
dah 3 tahun bernikah.. anak nk masuk 2 orang..
hidup aman damai.. xde gaduh2..rezeki cukup je smua..
sihat walafiat..
alhamdulillah.. ok la tu kan..!

apa y aku n Mr Asben buat utk celebrate???
non-ada!!
ntah la.. ramai jugak ahli kt rumah skang.. 
ada 3 org adik aku, n 2 org adik Mr Asben..
ada y dtg dgn statu 'transit' dan ada y 'permenant'
hehehe..
nk kuar makan besh2 berduaan atau bertigaan..
mcm xkena lak xbawak y lain..
nk bawak semua pun mcm xeconomic..haha
sudahnya, kami berdua setuju bahawa Anniv celebration ni ditangguhkan
ke satu masa, tarikh dan tempat yang akan dipersetujui kemudian..

Tahun lepas??
tahun lepas kami xtau nk celebrate macam mana jugak..
nk makan2, ari2 pun makan.. mcm xbes je kan..
ingat nk beli menda y boleh diingat dan dipakai bersama..
pikir punya pikir..tau x kami beli apa??
yess.. kami beli selimut!

sebelum ni xpakai selimut ke?
eh..sejuk tu klu xpakai..
pakai, tp sejak ada anak ni..
pastu anak comel kami tu plak suka tdo dan landing tang mana2 dia suka..
biasanya kt tengah2 antara aku n Mr Asben laa..
pastu anak comel kami jugak xsuka pakai selimut!
tgh tdo klu selimutkan, dia akan bergerak dan tendang2 smpi selimut tu xde..
maka aku n Mr Asben pakai selimut asing2!

so, bila dah abes xdak menda nk beli, kami bantai je beli selimut..
g Aussino..nk beli y besh sikit laa..
xdak pun yang besh..
kebanyakannya jenis comforter..
last2 masuk carrefour, beli satu selimut cotton beshhhhhh..
malangnya selimut tu utk single..
jadinya, kami beli 2 pcs, sampai umah, aku jahit sambungkan..
hahahaha..
maka hidup laa kami berdua aman bahagia dalam selimut anni tu..
ho...ho..ho..
yang sedihnya, selimut tu bertahan 3-4 bulan je rasanya..
masa jemur, jatuh..dan kemudian dah x dijumpai lagi..huwaaaaa..
tp taun ni xbeli/xbuat plak mcm tu..
xkan tiap2 taun nk buat menda y sama kan..

so, stil xde idea lg pasal sambutan anni y ke-3 ni..

5 comments:

littlehumblelynn said...

Lea

Happy anniversary ok
may live happily ever after :-)

Nad @ MamaZakwan said...

lawak la zaa...hehe

apa2pun,
hepi anniversary! :P

Mama'cfa♥ said...

hpy annvsry.. xpe ade kisah dsblik selimut tuh.. sweet sgt bile bace sis jahit selimut tu sntum.. da mcm citer dongeng plak... pepun semoge bhgia hingga akhir hyet n bertmbh2 zuriat n rezeki akak

Faiz said...

Hahaha. Betui2. Budak kecik kat tengah kami ni pun tak suka selimut. Habis semua dia tolak. Sudahnya kami pun selimut masing2 ja. Huhu.

Happy anniversary Lea n Zarip! Smoga bahagia sampai syurga! :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

romantik hadiah anniversary...