CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 15, 2011

arggghh..mencik!

mari2..ibu2..isteri2..yang bekerja mahupun yang tidak bekerja..
mari dengar sedikit keluhan ku..

apakah kerja rumah y paling anda menyampah xminat  nk buat??
aku.. KAIN BAJU..
aku minat beli baru, jahit yang baru ja dan pakai yang baru jaaaaaa..!

yang paling xsuka..
jemur baju, angkat baju, lipat baju, gantung baju dan simpan di ruang y betul!
argghh.. 7x geram sebab kena buat ari2!!
belum jemur y baru, yang membukit mintak dilipat dah menunggu..
14x geram bila dah tangguh lama, lg mencikk melihatnya..rs semak!
sampaikan klu ruhil imaan tertimbus, mau aku xjumpa cari dak citt tu!
so far xpernah lg laa..
iskkkkkkkkk..
ada sesiapa ada solution..
aku xkesah mengemas umah..ye ke..??
memasak ari2 pun xpa..
tapi bab kain ni, erkkk!
kebanyakan masa mmg kontrak cik ims bab kain baju tu..
tp ada masa aku ambik alih jugak..
wlupun 'kadang2' masih terserlah kemenyampahan aku nk buat...

kami sekeluarga mmg pakai baju berpasang2 sehari..
ruhil ja, mau 5-6 pasang..
belum kira CD dia y kena special attention!
pastu ada masa basuh cadar, kain2 lap..
ohh..tentu suri2 rumah di luar sana paham kan..
tolongggggg..!
sila share cara cepat dan berkesan!

9 comments:

♥SyilaSyira♥ said...

uih...keluhan yang mcm berat..tapi xleh nak nolong...sbbnya syila pun paling malas nak lipat baju..hukhukhuk...tambah sekarang semuanya "malas".....hihihi

♥ Elin ♥ said...

sama ler...lipat baju mmg MALAS.
selalu en suami yg tolong lipat sambil tgk tv.

:) benda lain x per..cuci laintai sepuloh kali pun x kisah ler.

CHeeSYaNa said...

benci jugaks! luckily bab basuh n sidai baju hubby tolong take over sbb dia tak sanggup tgk timbunan baju kotor. Tp bab lipat baju, mmg dia tak suker.. huhuu.. so, mmg selalu ler nak carik baju nak pakai, bkn carik kat almari.. tp cari kat timbunan baju tu.. hihiih

Yaati Nor said...

klu saya basuh baju, sidai angkat tu ok lagi..tang nak lipat dengan iron..bercinta2..nak2 tgh ngandung yg jadi pemalas amat nie..penyelesaian dia..iron anto dobi rm1.10 sehelai, en asben setuju....dobi bawah umah settle..baju yg dewasa nie, kami buat bilik kecik kat umah flat kami tu sebagai bilik baju..dari dinding pintu sampai dinding tingkap kami pasang besi..pastu baju sangkut je kat situ..no almari umah kami..almari ada tapi isi khazanah zahra ms baby mcm tilam din dll lagi..hehehehe..tapi mslhnya baju zahra yg pakai 4 helai sehari tu, kena lipat gak..yg kecik2 dalaman tu lagi..waduh2 gawat..dah nak 2 bulan kot tak lipat baju..sian anak pakai baju kedut2 gi sekolah..hehehehe

Nad @ MamaZakwan said...

alahai.....
cemane nak tolong ni, huhu!!!

banyak2 keje umah, keje2 yang ibu imaan tak suka ni la yang saya suke, hehehe...

meh anto dobi ke umah saya la, hikhik =p

Salina@IbuAqil said...

lipat kain mmg dont like!!!!!

eda said...

tang lipat baju tu suka gak sbb leh rehat duduk sambil tgk tv cuma tangan je gerak...tp bab mengosok plg lemau...kalo boleh nak beli baju semua kain yg tak yah gosok..tp ye la kemeja en suami still kena gosok huhuk..

umialya said...

kalu akak le, masa jemur tu siap hanger, kering je, jadikan sepasang n terus masuk ke dalam kabinet, senangkan!!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh pakai cd jugak ke?? akak pun sama jengukla selu blog akak boleh share2 pasal cd hehe