CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 26, 2011

Sabun untuk Cloth Diaper (CD)

bersumberkan blog Little Khalis
sebab aku memang tercari2 apakah antara sabun y boleh buat cuci CD ni
klu men 'belasah' takut memendekkan jangka hayat CD lak
pureen HAD mmg susah nk jumpa, dan pulak tu..sgt mahal..
warehouse sale nye setaun sekali skala..
lepas tu sold out item sokmo..

mcm pernah terbaca di forum mana ntah..
tp nk bongkar balik dan list down semula leceh kan?
mcm buat research xrasmi laa jadinya nnt.
terima kasih kepada tuan blog di atas ye..
ku ekstrak senarai je.. maklumat lain mengenai CD, g laa terjah blog beliau..

1. Cosway Kiddiewash (dicadangkan sgt)
2. Trojan (paling basic)

3. Might detergent
4. Rocking Green Detergent (RGD)
5. Lunacare
6. Mei Mei Laundry Cleaner
7. Top
8. Pureen HAD

9. Ecomax dr cosway
10.Charlie's Soap
11. Tiny Bubbles Detergent by The Natural Baby Co

** yang aku bold n kaler merah tu macam senang jumpa kan..


3 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

o, tq zaa..!
anda menyelamatkan ari saya, hehe...

UmiDanisH said...

Lunacare kalau nak order bole order di babyumishp.com

azura samsuddin said...

utk CD zura guna yg CNI nye jer sbb mmg guna tu dr dulu, asalkan xde peluntur/softener (yg penting), kwn2 zura byk guna TOP ..