CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 13, 2013

soalan sensitif..jawapan PUN sensitif..

aku cerita menda lain..
mata org tgk menda lain..
membawa kepada tertanya2
lantas orang-orang-orang-orang tu-tu-tu-tuuu melontarkan soalan
satu pun ku tak jawab

soalannya sensitif..
jawapannya sensitif..

maka ku jawab di sini..
moga tiada sensitivity tertentu yang tersentuh..
tiada yang berkecil hati..
mahupun salah pahamkan niat aku..
sekitar perkahwinan yang dihadiri weekend lepas

ibu dan anak sedang layan papa yang meningkatkan skill amek gambar

cam arab ke mcm cina?? hehe
dua beradek

comeii cam ibu..lariiikkk


duduk sebelah pengantin kurus, ku nampak 3x ganda gemuk..aishhh.. #baju ruhil terangkat laak#

soalan yang paling banyak diajukan bila tengok gambar2 di atas..
oleh mereka yang kenal aku serba sedikit..

BAJU BUAT SENDIRI KE??
TEMPAH RAYA BOLEH??

nyata sungguh 'serba sedikit' mereka kenal diriku
klu sangat kenal, tahu la betapa aku ni klu bagi 30 jam satu hari masih tak cukup..

2 peplum di atas yesss..
buat dengan nekadnya
dgn baru cuba2.. first timer..
yang diri sendiri punya tu, 2 hari sebelum nak pakai, masih 50% tak siap..
mak aku lak bz.. tolong tegur saja.. aku kna siapkan sendiri..
dia buat boo layannn..huuuhh..sediihh

2 abaya anak aku pun yess
aku buat sendiri..
tampal batu sendiri
bukan sebab terrer.. tp sbb nak jimat duit..
3hari sebelum nak pakai, masih xcukup kain, baru nk g beli utk tambah
2jam sebelum adik aku bersanding.. aku baru nk hegeh2 stitch2 terakhir..
pendek kata.. memang aku boleh buat, 
tp sungguh laa dalam keadaan kritikal..!

dan tak mungkin aku nk tanggung kedaan susah payah y sama utk amik tempahan
; )

abaya aku.. NAK buat sendiri.. tp xpe laa, 
mmg TAKKAN sempat, maka rembat aje kt kedai jawabnya!
xdapat jimat laa di ctu..

ok.. mesej clear..???
soalan terjawab..??

p/s - kini ku paham betapa berat bila mak aku kna gtau pelanggan tetap dia "tempahan dah ditutup" pada setiap sebelum ramadhan..y dah regular customer tu, merayu2.. nak wat cemna..xkan nak amik jugak, klu xdan siap kang, siapa nk menjawab..???

11 comments:

nur easy said...

comelnya anak beranak..:)

Fatima Saiful said...

Leaa!!!!!!!!!!!!lawa giler...ko berenti keje bukak kedai jahit laaa!!aku nih bakal ade dua ank dare nih...leh aku jadi regular customer ko..heheheh~!!!

Don't Afraid to Try said...

lea,

yg tudung kuning tu sangat cantik ok....

mgkn peplum xsesuai ngn hg kot...

Anonymous said...

abaya tu sangat cantikkk! nanti kalau ko ada masa..ni 'kalau' ye, aku nak pattern sebijik mcm anak2 ko nyer abaya!..hehehehe"kalau" tau! KAM

Fizah said...

wahh take, anak pempuan ekk..sewonokk nyaaaa...;D

eh tumpang komen ye acik lea, pasal take tak up citer kt blog dia..ngee

raasanya setakat ni aku mmg blom berani mtk hang jahitkn baju aku anak beranak...mak aku pun mtk ko jahitkn tp aku da bgtau sesiap, lea bizi...hihi

Nad MamaZN said...

Nampak gayanya mcm dah ramai jd bakal customer ni
Mcm rugiiiii jek nak tolak tempahan akan dtg :)
ehem ehem hahaha!

ka . ka . mim said...

hihihhi..persoalan terjawab...cantik lah..

Yaati Nor said...

cantik2 keradtangan kamu lea..heheh jgn marah..tp peplum lea tu bukan badan awak besar tu..tu guna kain keras tu jadi gitu pepelum lea kot..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantik sangat...
mak nya pandai menjahit....anak2 pun boleh pakai baju cantik2 kan

MRS. K said...

comel dua beranak nih...

cantik baju anak-beranak

umi alya said...

apa kata Lea wat bz online jual baju hasil kerastangan sndiri, sah2 daa akak pelanggan setia, maklum le punyai 2 anak dara, mesti nak melawa...