CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 10, 2013

Dekat Padamu..

xde menda nak dibebelkan..
mari kita sibuk hal orang..

pg2 drive dengar Lisa Surihani ada kt konti HotFM..
beliau request agar lagu suami tercinta dimainkan..
Lagu seperti tajuk di atas..

bila dengar ku teringat pada adik aku..
semalam beliau balik dari Tawau..
n terus drive ke Penang..
arini kan nak mengajar..

tengok muka pengantin baru, relek je..
tapi rasanya hatinya tak begitu.. ;)
mesti sangat teringat isteri yang ditinggalkan..

kalau dia tipu dia xde perasaan rindu dan teringat..
setidak-tidaknya isteri yang ditinggalkan sbb kena ngajar kt Tawau tu mesti ada perasaan yang aku maksudkan..

aku pernah mengalami situasi tersebut..
selama beberapa bulan pas kawen,
aku kt bangi
Mr Asben keje penang..
meskipun drive/nek bas hanya 4-5 jam..
tapi perasaan bila berjauhan tu buat tak keruan..
weekend pun blasah ulang alik penang-bangi
duit memang banyak habis kt travelling..

inikan pula keadaan mereka berdua..
perlu perjalanan 4-5 jam sebelum kna naik flight plak pastu..
ahaii.. menyeksakan..
dah dua-dua cegu..tunggu cuti sekolah laa baru cuti nak panjang sikit..

aku harap mereka uruskan pertukaran secepat mungkin..
ikut pengalaman.. keadaan lebih parah bila mula mabuk mengandung..
huhuuuu..

All the best both of you..
semoga dipermudahkan segala urusan..


Walau jauuuhh.. akan.. ku gegas berlarii..
walau tinggiii..bisa.. ku terbang dilangit..
walau sedalam manaa.. akan kuselami..
kerna cinta sedalam itu mekar bila ku dekat padamu..

#pikir masalah orang lain tu kira xde keje ke..??hehe#

8 comments:

Cik Muda said...

:)

Lagu dekat padamu tu sweet sgt...

whiteapple said...

sedih...faham perasann itu..huhu

Anna Da Lady said...

keje tu...sebab bila kita pikir hal orang lain, kita boleh belajo, tu namnaya learning experience..jadi, berkaitan dgn keje... :)

bunga_rose said...

dengar gak td lisa kt hot fm, jahat betul fbi, asik kenakan bila lisa sebut rr kikiki.. comel sungguh

Nad MamaZN said...

Takpe..
Harap permohonan dorg dipermudah dn dipercepatkan..
Dugaan awal perkahwinan...

Kakizan Omar said...

semakin jauh semakin rindu.. semoga di permudahkanNya segala urusan..amin

nurbijen said...

hahaha, mmg takde kerja.... saya pun tionggal asing2 dgn hubby lepas kawin... nak lahirtkan Aisyah baru dapat duk sama2 :)

ch@ said...

rezeki masing2 mcm tu la. hopefully everything going smooth.