CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, July 7, 2012

Untong laaa..

Ada lagi 2 minggu nk posa..
Tetiba terasa nak ikut jejak ini kaka..
Menghabiskan SEGALA MAK NENEK persiapan raya sblm posa.. 

Objektif utama : bulan posa kita tumpu kt ibadah posa, terawih, soq dan menda2 gtu je..
Xpayah baru nak bersesak tolak2 dgn org ramai bila dah nk dkat raya

Majoriti, baju anak2 je laa y xready lg
Baju mak separa ready
How?? Kain dah beli.. Tp xjait lg
Aku plan, nk cuti 1 ari nk g cari baju kanak2
Nak g satu tmpt y bleh beli semua y xcukup lg
Adakah tpt gtu???
Kt mana??
Ke kt hujung jari n dpn laptop??
Hahaha

And another 1 day nak amik coti..
Nak duk diam2 sapu habuk kt 3 bijik mesin jait kt umah ni..
Untong laaa..
Hehe.. Bukan main2, mmg btul UNTONG klu tahu menjait.. 
n alhamdulillah, alatan menjahit aku lebih dari lengkap..  : p

Baju kurung bodo : Sangat2 mahir
Baju pesyen : aku boleh laa nak gagah
Cuma jangan tunjuk kt mak aku.. Niaya je sat lagi, smua xbetul

Cuba gtau, agak2 kt KL ni berapa harga upah sepasang baju kurung???
Huhuu..
Ibunya 3 pasang, klu ada anak dara 2-3 org, pengsan laa membayar..

TAK susah laa menjahit..
Belajar laa sikit2 sepanjang tahun..
Bila nak posa je, buat baju raya sendiri..
Kadang klu buat satu, ketagih nak buat lg..
Pastu g laa kedai baju tgk design manik cantik2 y simple2..
Gagahkan diri tiru sebijik gtu..
Jimat wooo..

Ok.. Tempahan mak aku dah 3-4 bulan tutup..
Aku?? Memang dah 3-4 tahun xamik tempahan, muahaha..
Caucincauu


Kami nak sedondon ye ibu..
tp raya ni adik baru bleh merangkak kut..baju kurung xsesuaiii..

7 comments:

littlehumblelynn said...

lea

chaiyok!!!
sempat lg minggu depan last !!

suhaina laui. said...

tu la sue plan gtu tp abah x pulah hehehe...yg penting utk safiya n sue dh ade yg sedondon ;)

syuhadah said...

bestnya boleh jahit sendiri...

Nad @ MamaZN said...

bestnye pandai jahit sendrik!
tolong jahit baju kite bleh tak lea?
ahahahaha!
mau kene seranah!
ye la, lea nye baju pun blum siap, dah kite plak sebuk2 nak menempah =p

kite rase, kite pun nak blaja menjahit la..
tp dulu2 jahit mesti senget benget (time skolah subjek KH)
huhu!

satu hal plak papazakwan nak belikan mesin, hihi

kak tini (umialya) said...

baju raya baru 50% siap, mklm le ahli ramai & masing2 xmo yg pasar malam punya

beli sikit2 baru tak nmpak duit byk mengalir cam air bah.. hurmm

Fatima Saiful said...

Lea..adik isap jari yer???

ch@ said...

hahaaa. abi pun dah tak larat nak teman kita shopping dgn anak dua. masa ada auni pun dia dah pening. thn ni, dia soh kita pergi seorang. cari utk semua kecuali dia. wuhuuu...

rasa pelik ngn offer dia, sbb dia rela jaga anak2, tapi bila fikir semula rasionalnya, bagus juga. membelek utk shopping raya bkn cecalang. kena buat listed :p