CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 6, 2012

Rindu zaman bujang..


 Apakah???
Teringat2 zaman dedara dulu..
Aku bukan laa kaki jalan, lepak tak tentu pasal sana sini..
Tp zaman yang tak terulangkan tu cukup manis untuk dikenang..
Meskipun boleh jatuh kategori ‘Nerd-kaki study’
Tapi tetap beshh

Jauh dari keluarga.. ada kawan2 yang super beshh..
Tiga daripada kami berkongsi status y sama – xde ayah..
boipren..? kawan2 aku zaman ni semua xde boipren..
punya laa "jughuih.."
mm, aku sorang je ada.. tapi sama saja..
dekat di hati jauh di mata..
 
beliau sibuk berjuang di bumi Osaka, Japan pada ketika itu..
 

Zaman study.. lepak n stay up kt bilik kawan utk pulun study sesame bila minggu exam..
Klu turn umah sewa aku, jd ramai sgt umah tu..

Lebih menggebu rasa rindu tu bila aku masih di sini..
Di university ini.. dan lalu jalan-lorong yang hampir sama setiap hari..
Dan hantar adik aku ke bilik kawan dia
..di kolej2 yang aku pernah tumpang suatu masa dulu..

Ada masanya kami lepak kedai mamak..
Cek Lynd, ingat kaa kamu kesedapan Maggi Goreng Ameerali??
Layan CD cerita bersiri sesame..
Tumpang motor n merempit, ngeh2..
Balik umah kawan yang ada dusun..
Buat umah dia mcm umah sendiri..
Buat dusun dia macam dusun buah sendiri..
makan laa segala buah sampai LEBAMM

Kini hampir kesemua dah bergelar isteri/ibu..
Yang beshnya, kawan2 baikku ini hampir semuanya blogger jugek..hehe
winduuu kamu, walaupun salah sorangnya aku tgk HARI2 kt opis ni, haha..
jangan marah ye cik Slim..

erm, meroyan di pagi jumaat, xde kerja..
macam dah sangat IMPOSSIBLE utk ulang semua tu lagik..

kawan2..jom lepak sekali bebila

eh japp..nak intai komp opis ni..ada gegambar x..
yay..adaa
 
my dear sista..

kawan-kawan..

ouh.. di hari bahagia kamu..!

pjot n kam

cek lind..

antara ahli rumah y lain
 sekian entry..

6 comments:

Nad @ MamaZN said...

kenangan manis sume tu


p/s:
dgr citer ustaz hasan dah kurang sehat, byk rehat jek..kdg2 jek die dtg klinik..ustaz salman gantikan die..tapi tk syok la ustaz tu..die takde buat kire2 10, 20 30..
hihihihi

kak tini (umialya) said...

seronokkan masa dulu

Mama Lynd said...

Tak tau nape air mata aku bergenang.. Mungkin mengenang moto ku y semput y juga berjasa pada ko tukang kasi signal..

Anonymous said...

huduhnya gambo aku ni..huhu:)-kam

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang rindu time muda2 dulu....

Fizah said...

jom reunion..!!

tp macik skrg tgh sebuk nk pindah blk mlk..macik stress...huhu

lynd, da agak ko mesti mnangis..dulu jumpa aku kat umah sewa hentian kajang pun menangis..hehe somel jek