CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 31, 2012

Aku gembira aku tak tahu

Macam2 laa dengar pasal olimpik 2012..
Ada y cuba mencari sisi2 pengaruh halus yang cuba diterapkan..
Ada pulak yang kata itu semua fitnah..
Ada yang kata dah tgk. Xde pape pun..

In fact, terlalu packed dah jadual aku sepanjang ramadhan ni..
Kerja melambak, kena masak 2 x sehari..
Kena tdo awal, kena bangun awal..
Kena prepare psiapan raya sket2..
Umah pun sama naik nk kena urus..
Maka xde masa la nk jeling olimpik tu..
Apatah lagi nak tunggu pembukaannya n sama2 join kemeriahannya..
N jauh sekali laa nak ulang tayang kt you tube smata2 nk tgk kan..

Frankly, aku xtau apa y ada kt olimpik tu, especially upacara perasmiannya..

Tapi.. Sungguh yang menganjur itu harus kita tanya.. Siapa mereka??
Jika anda dapat menjawab dengan tepat..
Jika baca sikit2 apa yang mereka kata ada unsur2 tErsembunyi..
TiDAK MUSTAHIL ada sedikit sebanyak kebenarannya.

Awal tahun ni kawan dah tanya "dah tgk mascot olimpik??"
Maka aku pun usahakan tgk..
Seriously.. I was shocked!! Really shocked..
Mengapa mesti makluk itu???
Jadi mendengar berita2 lainnya.. Buat aku gembira n nampak sisi positif bila aku x ambil pusing pasal acara gilang gemilang tu..

Sesungguhnya kita kena sedar y kita berada di akhir zaman..
Dan golongan itu very smart.. At least smarter than u ever expected..

Sapa penah tgk cerita2 Dan Brown..??
Cerita itu rekaan semata2.. Tp budaya yang ditunjukkan adalah benar..
Mereka sangt simbolik!.. Dan halus..

Juga, jika dilihat dari percaturan ALLAH nak melindungi kita..
Alangkah indah dan rahmat acara itu berlangsung serentak Ramadhan.. Bukankah ada baiknya kita tumpu ke arah perkara yang tiada pada bulan2 yang lain..?
Xpayah laa nak menjerumuskan diri ke arah menda2 yang semua org takut, kita plak x takut sebab kita tak tahu...

Semoga kita sentiasa dalam lindungan ALLAH..

P/s - fasa pengampunan baru bermula..

4 comments:

*azni* said...

sy br tgk sbb semua duk sibuk2 ckp psl maskot olimpik tu..tp mcm sis ckp jgk,byk keje yg perlu dibuat drp pikir psl olimpik tu..tumpukan pd ibadat sempena ramadan al mubarak ni...hurmm...

:: Mrs.Eady :: said...

terus google!

Nad @ MamaZN said...

tak penah amik tau pasal olimpik pun, huhu!

nur said...

akak yg duk kat sini pun langsung tak perasan pasal maskot tu... walaupun byk souvenior olimpic dijual, tapi langsung tak rasa nak simpan buat kenangan walaupun satu... Bila baca entry ni baru perasan...

mmg skrang ni tahap bz yang amat.. sv dah pesan, work hard and no olimpic games.. hahhaa, mana la acik sempat nak layan olimpic games