CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, March 7, 2010

Rambut ku gugur..

sedeynya.. aku kini mengalami FENOMENA RAMBUT GUGUR..kononnya normal bagi ibu2 y melahirkan..kuharap btul laa, tp sampai bila..??botak kang.. Melalui edisi siasatku, terutama di Susuibu.com, perkara ni terjadi sbb 3 perkara..hormon, kalsium, dan DHA.. stakat ni langkah keselamatan y aku ambil adalah ambik supplement cod liver oil, untuk DHA.. kalsium ada gak jual kt farmasi, tp aku takut nk amik tanpa nasihat doktor.. DHA takpe dah pnah tanya doktor sblm ni..hormon, aku xtau nk wat cemana..skang ni mandi, bgn tdo n time sikat rmbut banyak gila rambut gugur, nak nangis rasa.. dah la makin nipis, nak bersihkan umah y bersepah ngan rambut 1 hal.. huuu.. sape2 ada petua, meh share..

8 comments:

Fizah said...

aku mengalaminya juga...uhuhu

wes, buleh botak ke? ;>

mawar said...

tumpang lalu le'a.. tahniah ye atas kelahiran imaan yg bam-bam tu..sory lmbt wish. 4 bulan sudaa

aku belum menjadi ibu..tp rambutku juga gugur. hari tu aku try pakai tonic utk rambut gugur. bli kat farmasi.. hrg mahal la sket. tp ada la kurang helaian rmbut yg gugur..cuma tu la..tonic tu mahal!

umialya said...

samalah kita.. tonik apa tu??

Zaliha Wahid said...

umialya.. alya dah 6bulan kan??stil gugur lg ek..?

mawar.. thanks for sharing..kita kena cari pas ni menda tonik tu..

fizah.. botak licin x kut, tp y ala2 profesor tu mgkin xmustahil, sbb byk sgt gugur ari2..

uMMiIRa said...

sya pun alami benda yg sama...kadang2 tu takut nk sikat rambut...lgpun Ira dh 2 tahun...

umialya said...

erm... bnyk sngt gugur.

tak terbyg kalau le rambut kita ala2 profesor.. pstinya bertudung n tak buka2 biarpun dlm umah. maluunya...

Zaliha Wahid said...

umialya: hahaha..kelakar..but,seriously, smlm balik umah saya pakai anak tudung dlm umah.. untuk mengelakkan rambut gugur kt lantai n bersepah2..

ummilra: eh, xkan smpi 2 tahun kot.bahaya ni..

Ummu Ukasyah said...

Saya pun alami masalah yang sama. Banyak sangat rambut gugur. Sampai suami terkejut bila jumpa banyak rambut bergumpal kat lantai. Ngeri tengok. Tapi org cakap biasalah rambut akan gugur lepas bersalin. Tak perlu risau. huhu... tapi bila org tengok banyaknyaaaaaaaaaa rambut kat lantai mesti dorang akan cakap jomlah g Yun Nam hair care.. serius memang banyak sangat... sampai tak tau nak buat apa dah.