CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 16, 2013

Bagi yang secita

entry sharing khas untuk BFF..
dan boleh dikongsi dengan yang lain andai punya cita2 y sama dengan kami berdua..

belakangan ini..
antara langkah utk kurus y ku ambil..

"Breakfast like a KING
Lunch like a PRINCE
and dinner like a BEGGAR"

makan sebanyaknya utk breakfast.. sbb ada sehari suntuk untuk hadamkan makanan dlm perut
dan tukar kepada tenaga..

lunch biasa2.. yang pasti, kureng sikit berbanding breakfast tadi..

and dinner like a beggar..
makan laa macam pemintak sedekah makan.. 
sebab lepas makan akan tidur dan rehat..
so, makan sikiiit je.. dan ringan2..

ok.. sekian perkongsian hari ini..
semoga kuruss..

8 comments:

mamaRIFQY said...

haha..bagus bagus lya !na ni redah je semua..breakfast,lunch,dinner semuanya KING!!

Nad MamaZN said...

Bagus gak ni :)

Lea, tenkiu banyak banyak banyak!!!
Fm dh dpt
Suuuukaaa sgt! Dpt banyak plak tu :)
Tq ek!

*azni* said...

sy pun dlm dilema nak kuruskan badan ni..badan naik bagai dipam2..huhu..

Mama Lynd said...

2-3 hr ni asik dgr tu je. tp mlm xleh kontrol la. time tu je family tome makan.

Mama Lynd said...

Ak sume bantai king.

nurbijen said...

saya pun cuba nak jadi beggar masa dinner... tapi, tinggi sungguh cabaran, ekekek

Yaati Nor said...

saya pulak dgr makan biar byk kali tp sikit..cuba baca ni http://sususejat.com/entri-untuk-orang-baru-menurunkan-berat-badan/

Jue a.k.a Ibu 2F said...

perkongsian yang baik