CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 26, 2012

Family Day @ Gold Coast Morib

ok.. family day Sony..dept TV mechanical.. 
Lokasi : Gold Coast Morib Resort.. 
Ini masa nak g.. kami g dua kereta.. avanza n keta adik ipar..
Mr Asben hangkut semua adik2 dia, xmuat laa 1 keta kan..

sampai2 terus ke pantai Morib untuk pot luck.. masa ni (Sabtu) Gold Coast Morib xbleh masuk..
ada event Maybank n ada artis (Ella + ifa raziah)..so, luar biasa bz, n parking xde..
so, layan perut kt tepi pantai lerr..

Pot luck.. biasa laa..
macam2 adaaaa..
aku masak lauk Daging Kismis Hitam..
Adik Ipar n Ruhil buat Kek Batik..
seronok makan, tp ada monyet/kera kacau..


Bilik xde gambar.. dapat studio type.. ada jacuzi..
xcukup mandi theme park 2 hari berturut, belasah jugak jacuzi ni..
alahai anak2

My Nouri yang seronok main air..
xtakut masuk pool pun..

mak cik ni jangan cakap ler.. ini hantu air namanya..
klu boleh setiap masa nak main air..

ni masa nak balik dah..


ini plak game.. kami dinner kt dewan kecik, n trus main indoor game kt ctu jugak..
macam2 game ada..yang PALING BES.. game "pat-pat siku lipat"
kanak2 7 tahun ke atas berebut longgokan baju n lumba siapa paling cepat n banyak lipat..
hahaha.. tau the best part apa???
longgokan tu Mr Asben hangkut y kt umah aku..
kan banyak baju xlipat..
tp balik2 tu kna lipat smula laa..
xkan nak harap lipatan kanak2 yang nak cepat tu.. haha..

pinjesss aku yang asek tanya..."bila nak g hotel?" "bila nak mandi kolam?"
happy btul la dia sbb adik2 ipar aku y 4 orang masing2 rajin melayan karenahnya..


HADIAH :
dapat hamper dan door gift yang ada cemacam..!!
sesi exchange gift plak..aku SOkaaa!!
aku dapat selimut fleece.. mmg febret ku menda2 selimut ni..
Mr Asben dpt sejadah..
Anti Tip dapat pen (sesuai laa utk seorang chegu)
Achik Fina dapat set sudu..
Cik Judin dapat ayat frame ayat suci..

wahh.. kesimpulannya :
1) Hotel adalah baru, maka facility masih boleh tahan..ada sikit2 y rosak..tp boleh diterima laa
2) Theme park sesuai utk kanak2.. yang mencabar utk dewasa xberapa banyak
3) Pas Check out, trus ke Pantai Morib beramai2.. tp jd kontroversi bila makanan y di order xsampai2 selepas sejam lebih tunggu.. kebanyakannya balik mcm tu aje.. kami dah nak angkat punggung baru sampai tu pun xsemua, kami makan apa ada.. n bayar apa makan.. sabo je la! n masa bayar plak.. GILA mahal! kontroversi lagik! mm, dah, malas nak ingat balik..
4) sempat tgk Ifa raziah yang seksiss.. n Ella nyanyi..terbaikk.. dia adalah putih, kuruss n suara xyah la komen kan..
5) isnin.. bekerja dgn penuh semangat! mungkin sbb rest yang cukup..

4 comments:

juelee said...

jue suka g sini sbb theme park die best... hehehhe rayyan pun enjoy mndi manda...

Nad @ MamaZN said...

Tak puas tgk gmbr!

Haris Zuhaina said...

As Salam.. Syoq nya ramai2.. Wey, nak resepi dagingn masak kismis tuh .. plsssssssss :)

ch@ said...

Lmbt lagi la nk tunggu turn sy pergi gathering canni...cemburu...sobssss!!!