CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 12, 2011

Sudah sangat uzur..

Medela Harmony aku tu laa..
dah x berapa nak harmoni dah skang..
sedey..

ni dah seminggu dua jugak kut aku pump mcm xde 'power' langsung
ikut istilah engineering.. leakage in the pneumatic system..ngeh2..
maka efficiency sudah merudum!
penat tangan pam.. tp mcm xkuat tekanan..
n bleh dengar laa angin tu kuar setiap kali pam

riwayat hidup dan catatan kecederaan si Harmony :

* 3-4 kali tukar valve y kecik putih tu..rm7 each
* dah 2 kali tukar shield..rm38-40 each
* dah pecah sana-sini..tp pecah y x memudaratkan
* terbaru - koyak sket kt diaphragm..

huhuuu..
solution??
pilihan 1) beli difragma tu sajok.. bawah Rm40 rasanya..
pilihan 2) berhijrah ke pam elektrik... ahaa..mungkin kah..??

Mr Asben bonus ujung bulan ini..
tapi hp ku plak menunjukkan tanda juga ingin ditukar..
juga sudah sgt uzur..
K810i.. cameranya terbaikkkkkk!!
gila, bagi iphone4 pun aku tetap pilih K810i ni..sbb kamera nya!!
tp belakangan ni, cas xbrapa nk masuk..
joystick nk scroll bawah susah sket..
beli nov 2008..pakai smpi skang sampai lasam..
mungkin kah akan berhijrah jugak??

dilemaaaaa...again!

aisehh..dilema..dilema..

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

pilih lah yg terbaik...
kalu pam utk imaan tersayang
kalu hp apa2 jenis nye pun still digunakan utk sms n call..mana2pun sama..hehe :)

Haris Zuhaina said...

bli lah odu... pam baru http://www.sarakids.com/blog/?p=5286 (sarakids.com)... mana tau... kot lagi hebat dari produk lelain tuh... rm599 kot klu tak silap

CHeeSYaNa said...

time bonus, ada ajerk benda yg nak kene ditukar kan. hihihi
p/s: jom beli ameda! ehehhe

sisanizu said...

sy dulu pakai sony k810i tu gak,,memang terbaik camera dia..tp mengalami masalah sama lah. joystick scrol bwh tu biasanya disebabkan button of die mcm tertekan ke dalam. pastu charge tak masuk tu memang selalu. my hubby pakai skang yg sy tu. Besday tahun lepas, i dpt henpon baru VIVAZ. ..;p need to transform gak tu kot ..hehehhe

littlehumblelynn said...

kalo lyn..lyn beli pam dulu..penyambung nyawa tuh!!bab hp beli C3 pun ok daa..

Yaati Nor said...

klu saya pon beli pum dapat Spectra 3 pon ok kot..kat Enjoybreastfeed.com murah2 brag dia..gi la jenguk..servis pon terbaik

Baie said...

waa..lame tu lea bertahan guna manual.org beli harmony dulu pun sbb suka tgk lea guna harmony tu..dah sampai mase tukar ke elektrik lak lea..leh guna utk adik iman pulak =)..org ade jmpe blog yang jual freestyle RM 1500 http://anakibushop.blogspot.com/search/label/Medela%20Freestyle..lehla try2 usha =D