CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 21, 2011

Dimurkai orang biru..!

Dulu aku n Mr Asben pakai **lcom..
bertahun2..
Siap pakej yang aku pakai tu dah xwujud skang..
ada laa kejadian 3-4x bil sampai RM200-300 utk kami berdua..
pelik, tp xsiasat..
bayar saja sambil membebel2..ngeh3..
in that case xtau siapa salah laa kan..
so, jln singkat..tukar operator laa..

tgk tu..imaan ngan maskot..

famili aku ramai pakai Di*i..
so, kengkonon nk pakai Di*i laa..
mmg sgt murah..
tp masalah line laa plak..
tp xpe..tukar gak..

wat MNP (mobile Number Portability)
maknanya, tukar operator, tp nombor tetap sama..
siap amik line tenet..
n kira punya kira, sebulan dalam 120 gtu je..
TERMASUK tenet..gila murah

proses y diambil, sepatutnya 24 jam..
tp kes aku..almost 4bulan!!
geram..tp malas nk kisah sbb banyak lg menda len nk pikir
banyak laa songeh si **lcom xnak lepas pelanggannya..
suh tunggu tu laa..ni laa..

Di*i lak sampai 3-4 kali kena re-submit permohonan aku..
akhirnya dlm bulan lepas..KAMI jd orang kuning!!!

tapii..denggg~
2ari je ok!!
line xdak kt opis Mr Asben..!
2 ari  beliau xleh buat kerja..
sbb mmg kena guna tepon banyak nk call sana sini..
bila line xdak..xleh call..n xleh recieve call..
termasuk dari aku!!
adoiiiiii..
ari ke2 tu, bincang2 apa nk buat..
ada gak keluar cadangan y ala2 "jilat ludah sendiri"
hahahahaaaaaa..
kan dah kena murkaa.
last2 g Warta Bangi..
g Max*s centre..
dalam masa 24 jam 
kami orang ijau lakss..
So..KAMI kini orang ijau...

P/s - aku kan ala2 nk tukar hp..
Mr Asben sibuk survey package Max*s y ada iPhone4 tu..
erkkk..sapa y nk tukar hp sebenarnya..
kompius..kompiuss..

5 comments:

Fitri Senin said...

rasa mn yg lebih jimat..???celcom or maxis sebab cam dh bosan dengan celco..rasa byrn tiap2 bulan tu mcm mahal sgt..

nur easy said...

dah jadi ijau pulak ya.. hehe

littlehumblelynn said...

en husband tuh smbl menyelam minum air tuh..huhuhu!!

umialya said...

Dua2 teringin yg baru.. belasah aje

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

jue masih lagi setia dengan orang biru....tp internet lak dengan oren...hehehe...tetiba kita pun confius...sapa sebenarnya nak tukar hp????