CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 20, 2011

orang kaya pun x macam aku!!

berapa harga sebijik Macaroon..??
mahal kan..
ada y RM2 satu pasang..
tu kut paling murah..

tp aku makan benda ni lebih 10bijik sehari..
dan ada kut 2-3x dalam seminggu..
ikut mood cik Ims..
xbuh filling pun, aku telan!

smbil tgk TV..

adunan kononnya xjadi.. nampak itu bucu2..??

rupa je xcantik..rasa tetap besh..

sempat laa bawak g ofis sket td..

Cik Ims saaangat rajin buat macaron *tanpa sebab*
sbb macaron ni cm magic..
buat 10x baru jadi pada percubaan ke 11..
then, gagal semula pada percubaan ke 13..
isk.. mmg kena "jaga perasaan" macaron ni..
n kena sabarrr..
so.. dalam berpuluh2 percubaan tu, klu 3-4x je jadi..
yang x jadi macam mana plak???
ngeh3..
rezeki aku laaa..

macaroon ni, nk cantikkan appearent y paling susah..
xjadi cemana pon, rasa tetap jadi!
sbb tu, aku tutup mata, bukak mulut..kunyah2..
nyum3........!!

Aku : abang nk buat apa tu
Mr Asben : jap, nk kumpul menda ni.. ada balang x..?
Aku : ada, kabinet bawah dapur gas tu..
Mr Asben : nk buh dalam balang.. bila2 bleh buat minum petang..

Mak aiiiiii..
cm orang kaya..
tea time macaron hampir setiap hari..

korang2..
nk test, resepi senang saja..
taaaapi..a BIG good luck..!
sbb dah 20x try pun kadang2 ada masanya macaron merajuk..
lalu cik Ims pun membawa hati y lara ke dunia fantasi..a.k.a TIDO!

mm, meh nk promote belog nya..
KLIK ye..
nk tempah, sana boleh..cni pun boleh
n, Giveaway..insyaALLAH selewat2nya awal minggu depan!
k....ta taaaaaa..

9 comments:

Fitri Senin said...

usaha tangga kejayaan

EllyEllies said...

bawak ofis x cakap..nak try gak..hee

Ibu Iman said...

sedap ke macaroon tu? macaroon yg ada kelapa kn? sbb sy google, 1 lg macaron, 1 macaroon... hehehehe... rupanya comel sgt tp mst manis kn? kt sini blom ada trend org buat bendalah ni lg... masih sebok dgn cupcake nya... ehehehe

munna said...

fuhh! bestnya...munna baru merasa sekali makan ni..itu pun order kat cikmin...

Anna Da Lady said...

rupa mmg kena improve..tapi sedap and maniss..hehe...tiba2 aku rasa macam pernah rasa je kuih ni, nama apa ntah...macam makan kuih raya..hakhak

Asterisk Boutique Administrator said...

ya Allah... ketinggalan keretapinya saya... saya tak pernah makan benda ni.. ramai org cakap sedap... ala.. teringinnya... nak beli kat mana ye... sebab kalau nak buat, rasanya macam di alam fantasi aje... hihihi...

nur easy said...

pun tak pernah rasa lagi.. err ni makanan org2 kaya kah?? hehe

CHeeSYaNa said...

Haritu beli macaroon kat Harrods KLCC.. 6 ketul, lepas tax RM18! huh!

eB ezrin said...

raser tringin la plk... biler la nk test nih :)