CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 19, 2011

dorang ni nak KURUS gak ke??

Aku tinggal di satu kawasan tumpuan warga asing dr Timur Tengah..
tak pasti laa kenapa ramai sangat foreigner duduk kawasan tu..
mungkin gak kena ngan angin derang kan..

tp mmg best berjiran ngan derang ni..
nnt aku buat post lain tentang kehidupan mereka..
dan betapa meriahnya kawasan perumahan aku dengan adanya mereka ni..

apa y aku nk share kt cni..
cemana mereka BERSENAM!
haaaa.. dulu2 mcm xperasan..
malam2.. Ye, MALAM..
dalam kul 10-11mlm..
ada laa sekumpulan Arab berjalan..
masa nampak tu kitorang nk kuar makan..
then, bila balik daripada makan..
nk parking keta, nampak derang ni lagi..
maknanya mereka 'tawaf' 4 blok bangunan tu dalam sejam atau lebih 10x pusing kut..
Ye, itu laa cara mereka..
4 orang ni satu geng

ni on weekend..pagi plak..bukan malam

lama2 aku mula perasan..
kumpulan2 y buat ni, bersenam hampir setiap malam..
kadang aku terjumpa kumpulan yang lain plak buat gtu.
dan ada jugak y buat sorang2..
dulu2 ingatkan dia nk g kedai..
sebab xleh teka derang ni,
buat apa pun pakai jubah hitam tu..
klu kita, nk bersenam, mesti laa pakai pakaian senaman kan..
tp rupanya bukan..
derang just jalan kaki lenggang kangkung je..
klu y berkumpulan tu, smbil sembang2 laa..
klu sorang2 plak, menonong je..
sampai >10 tawaf gak aku rasa..

bagus kan..
berjalan pun adalah satu senaman gak..
klu dalam kawasan perumahan aku ni, masuk kena guna access card..
so, nk kata takut kena culik x laa..
sbb dlm kwsn tepi2 apartment je..
lagi pun duk kt kawasan tu..
mmg kul 1 pg pun derang masih lepak2 kt playground lagi..
nnt aku cerita lain..

mm, berbalik cerita senaman..
ini senaman mereka ke ek??
kt negara derang buat gni gak ke??
kenapa kita xbuat gtu ye??
klu tanya aku, jawapan aku..
Imaan aku nk campak mana??
hehe..
(banyak je alasan kan..sbb tu GOMOX)

9 comments:

Mama Q said...

Apt Cempaka ker, dahlia @ lavender?

Mama Q said...

Ohh Levender....dulu mama q keje ngan tls...jgn2 kiter ada jumpa masa ibu iman beli umah. mama q keje kat situ smpi dis 2008. Masa tu lavender tgh rancak dijual. Ibu iman beli umah tu ngan saper? (sales person)

CHeeSYaNa said...

bawak imaan skali.. bersenam mengejar imaan..

umialya said...

Gomox ke montel?? hu3

Sang suami said...

Mana ada gomox,come pa :)

vampire's lovex said...

berjalan sambil sembang2...tengok2 bulan depan dah turun 4kilo..




hahhh !! sapa tau hehe..

littlehumblelynn said...

dekat apt kak lin pun ramai foreigner--kalo jumaat malam..meriah sgt2..bising blok..ada sekali tuh dgr lagu2 arab pasang kuat2..party gamaknya!!

EllyEllies said...

memang2..elly kalo g umah kakak elly rase cam duk middle east je..penuh pak/mak arab..cam kite lak foreigner..he

nur easy said...

imaan join skali la.. chaiyok