CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 4, 2010

susu..

ku dah nak stat buat keja..teringat satu perkara nih..
BENARKAH bg ibu2 y bf, susu akan merudum dengan ketara selepas 6 bulan??
arrrrggghh..mungkin benar!
huwaaaa..

dan petua supaya 'jgn tensen, hepi2 selalu, think positif' kdg2 amat sukar, kerana ia tidak boleh dirancang2 atau dipaksa2..benar kan??

abes bagaimana hendak ku pujuk hati lara serta susu sikit ini, arini ku hantar ke taska SEPARUH dari apa y imaan perlukan.. ku pesan 'susu sket je ni, nnt ptg sket sy antar lagi..'
sob..sob..sob..

ehh jap..
dlm kesedihan itu, sedar x sedar kan..
dah 6 bulan imaan menyusu..alhamdulillah..

ini bermakna, ada lagi setahun setengah untuk aku menyempurnakan penyusuan susuibu kepada imaan..

6 comments:

Nad a.k.a MamaZakwan said...

go, go, chaiyok!!
ibu imaan mesti boleh punya..!!
jgn down..karang efek pulak, huhu..
zakwan pulak lagi dh 1thn 7 bulan nyusu ngan susu ibu..
lagi 5 bulan jek nak abeskan, huhu..sgt sedih...

Imaan09 said...

aikk..apa sedih pulak..?lama dah berjaya tuh.hehe..
huhuu,tgk Nad comment kt cni lupa nak wat en3 pasal adiah menang sleeping cutie contest..nnt sy wat! ni kabel hp tinggal lak nk masuk pic..
anyway adiah itu sgt beshhh..!

Ibu Iman said...

eksklusif bf ke? tahniah... untung imaan... iman kite x.. skrg die bf malam jer.. sian die kn?

Imaan09 said...

ibu iman..ok laa tu, dapat jugak..xfully bf pun iman madihah tembam jugak..

Azrina said...

6 bulan atau tidak kena tengok punca2 susu drop tapi selalunya baby setahun mmg akan drop. Salah satu drop ialah period, pumping session dah kurang, anak dah terajar formula, ajar puting tiruan, solid food awal, ibu stress, tension, hormon prolaktin mmg akan menurun tapi kena keep pumping 3 jam sekali laaa atau kalau perlu amik suplemen atau penambah susu, tiap ibu kesesuaiannya berlainan.

Imaan09 said...

tq along!huhh..kena pumping kerap kut..mmg agak jarang pumping pun..supplement pun xjalan sbb vitamin 'M' saya memaaang lagi kuat!so, klu beli pun mmg xjln..