CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, May 7, 2010

aku yang tetiba..

tetiba aku terpikir..
apa plan untuk weekend ini ye??yakni esuk dan lusa hari..
Ermmm, ingat nak jait sarung kusyen..Tapi kain xbeli lagi..bole x?huhu..begitu jugak dengan zip.. xpe, leh beli mlm ni, klu Mr Asben balik kerja awal..
mm, semlm Mr Asben balik kerja kul 11 mlm tau..
very the x pueh ati..
tp nak wat cemana kan..keja kt kilang gtu le..
kdg bek jadi operator lagi..sbb depa balik on time..
Engineer ni pendek kata selagi kilang beroperasi selagi tu engineer kena operasi gak..sbb asek2 problem..
haa, terlebih suda..

ok, kembali ke landasan yang benar..
ada jugak niat di hati nk buat stripping CD..
tapi belum cukup menimba ilmu..
ku kan, klu nak wat sesuatu, mesti kena baca banyak2 pasal menda tu..
konon kumpul maklumat laa..
konon bersedia dari segi ilmu la..
ye laa tu..
sbb ku beli CD baru kan aritu..
tetiba cuci skali ngan y lama..
duk sebelah2 baru nampak kaler dah xputih gebu gebas dah insert2 y lelama tu..

dari pagi tadi aku duk tarik2 seluar aku nih..sbb terlebih panjang..
malasnya nak potong..ngeh2..malasnye Lea weih..
aku kan..ada segerombolan baju2 y nak direpair tau..
tercabut butang, tercabut hook, zip rosak..xpasal2 baju2 tu masuk dalam 'kotak kuarantin' waaaa..
Bercerita bab2 jahit menjahit..ku xpernah belajar menjahit..
tapi ku ada pengalaman hidup dan membesar dengan tukang jahit..
sbb mak aku tukang jahit..ngeh3..
menda, klu tgk 24/7 depan mata, kita jadi pandai sendiri kan..
wlupn xpenah belajar jait..adik2 aku pun sm, hok jate mahupung hok tino..
tapi alhamdulillah kami 4org suma pandai jahit..kira boleh tahan laa..
dulu2 ku jahit segala menda..
skang dah xde...
xde masa atau xde minat atau xde mood?
semua diatas..

kesimpulan dari motif sebenar entry..semuanya bergantung pada Mr Asben..ntah2 weekend ni pon dia keja..huwaaaa..klu ye, jgnkan nak jahit, nak makan berak smayang pun susah sbb imaan tomei makin nakal!

Sekian..entry kesejukan..
p/s - ofis ni kan..e-con nya centrelised, xleh kontrol sdiri2..penah ada kawan y ada termometer ukur suhu bilik nih..16celcius! kan bagus klu xyah bawa cooler bag n icepacks..tp ku bawak gak..grrrrrr, sejuknya..

3 comments:

Anna Da Lady said...

huhu..aku setuju pasal semuanya yang dinyatakan di atas, start from jahit sampailah kesejukan di ofis..hehe...aik, nak tnya sikit..rajin berblog?hehe..bila kelik tawau, mek?

umialya said...

upanya ada bakat terpendam....

whiteapple said...

lea, hang mmg ada bakat terpendam jait2 nie sejak dr sekolah lagi..tringat dulu ur mom selalu pos mcm2 baju dari sabah kan...terharu sungguh...