CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 19, 2013

Demam x demam

ohh VIVA..

memang kena buat entry wlupun masa y ada ni patutnya aku g belek tesis aku kan
terima kasih atas kata2 semangat.. perkongsian pengalaman dan sebagainya..
ia berjaya menurunkan nerbess aku 1%..
baki lg 99% boleh buat aku demam, mimpi setiap malam dan rasa nak pitam

nak buat cmana..
kita x viva hari2 kan..

kebanyakan orang 1-2x je dalam hidup..
maka sebagus mana pun, 
logik dan normalnya memang lahh tetap berdebar dowhh..

rasa suspen ya amat..

berdialog pujuk diri sendiri..
dlm 24 jam.. ada 1 jam je aku berkata begini..
"menda dah buat, patut bleh jawab.."
"relek la, bukan dia nak bunuh pun.."
 "xde ape laa.. soal jawab formal je"

23jam yang lainnya, menda y bermain2 d kepala :
"cmana klu blur and blank tetiba"
"jangan la aku keluarkan fakta yang memalukan supervisor aku"
"nanti dia tanya part yang memang weak, cmana"
dan list yang "bisikan jahat" ni goes on..

aku takuttt..
 
huwaaaaaaaaaaaaaaaa..

sampai xtau :
baju apa nak pakai selasa nanti..?

ohhh..kalaula lompat2 setempat ke bleh hilangkan nerbess aku ni, kan bagus

3 comments:

littlehumblelynn said...

Masa kak lin dulu,,tgh sarat mgdg ain...kak lin x berenti solat hajat,mintak tenangkan hati..i/allah boleh punya.yg ptg confident dgn diri sndr.jgn tjk muka kita gelabah..amik masa betul2 sblm jawab soalan.

Don't Afraid to Try said...

aku xpernah amek master n xtau rase mcm mane..yg aku igt cuma masa present FYP..

siapa x nervous? klu jwb tak...mmg penipulah org tu..tp bg aku, mula2 mmg tkt, dug dap dug dap...tp nnt bile hg dh comfortable dgn keadaan, dh boleh adapt..inshaALLAH perasaan tu akan kurang..lps hbs semua tu pasti akan rasa lega...

biar pun nnt aku xber"viva" mcm org amek master atau phd, tp aku pn akan kene byk oral, lbh spesifik lg utk sesi soal jawab yg membolehkan aku utk dpt buku merah...

semoga aku berjaya mcm kwn2 aku jgk..

ape2 pun btlah solat hajat, solat dhuha n baca surat al-waqiah...ni semua amalan2 utk menarik pintu rezeki dh mempermudahkan hidup kt..

smg berjaya lea..

Anonymous said...

Good luck and good look Lea! Lea boleh! KAM