CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 5, 2012

aku isytihar PERANG..!!

tolong..tolong..!!
aku tengah berperang..
siang malam pagi peetang..
sejak lebih kurang 1-2 bulan yang lepas

aku isytihar PERANGGG ke atas kamu..
wahai PIJAT!!

menatang ni dah menyerang satu umah aku selama lebih kurang 1-2 bulan..
dia merayap2 kt atas tilam bantal malam2 time tgh tdo..
yang paling xbes, habitatnya susah nak kesan

bila dia gigit n hisap darah xrasa apa2..
tapi selepas dia gigit tu, siap laa bergaru berhari2 sampai naik merah2 badan!!
ketiga2 bilik tdo umah aku dah kena..

anak2 aku kna gak, tp derang x garu sangat..
so x laa melarat..

soalannya, cemana nak atasi..???
pilihan yang ada..
1) buang semua tilam dan beli baru..
beli tilam harga paling murah yang ada..
dan tak payah nak warranty smpi 5 taun bagai, sbb pas 1-2 tahun nnt pijat datang lg kna buang lagi!
mmm, kuarkan kalkulator jap nak kira harga 4-5 ketul tilam.. 
tepuk dahi laju2!

2) panggil pest control..
pilihan yang TAK bijak utk y ada anak kecik suka merangkak dan mengutip mcm aku!
mesti laa pest control tu sembur sana sembur sini kan..

mungkin sebab aku duk apartment, nak jemur tilam bantal bersungguh2 bagai tak boleh..
ada jugak aku jemur, tp matahari xdirect sgt pun..

dengan adanya pijat ni, aku rasa mcm PENGOTOR sangat..!
aduyaii..

tolong, siapa ada idea..!!??
tq in advance

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

Xleh nk bantu..sori!! Huhu

:: Mrs.Eady :: said...

1. jemur bantal
2. basuh semua cadar,sarung bantal everything dgn sabun dettol
3. kat kusyen (kalo ade) pun kene sembur & jemur lagik..
4. ulang bnyk kali sampai hilang semua nyer..

kami pernah kene..teruk anak beranak semua kene!!!

Jue a.k.a Ibu 2F said...

tak tahu mcm mana nak bantu...

bunga_rose said...

errr.. camne nak tau ada pijat ek? tak penah jumpa..

kat rumah tu kena serang dgn semut sebab si kecil suka tumpahkan makanan merata2.. stress sungguh

pizet said...

mak pz kasik petua, ubat gegat ketuk kasik hancur campur minyak gak pastu sembur dekat tilam..baju semua kalau boleh rendam air panas...try la kalau berkesan, jgn cucuh api sudah la..hihi