CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 29, 2010

Penangan Gaji 10hb

Selalu gaji masuk pada 25hb ke atas kan..
itupun, bila masuk awal bulan seterusnya, dah cam kering je..
Inikan plak masuk 10hb..
haruslah pada masa ni terasa cam nyawa2 ikan..
huhuuuuuu..

kepada penjawat2 awam..
adakah anda juga mengalami perkara y sama??

terkena plak bulan ni n bulan depan penuh plak kelender acara aku..
macam2 ada..
n mesti laa xsyok, klu tgh kering kan..
solution???
ada sesiapa nk derma kilat kt aku..??

ermm, duit ni mmg berhantu laa kan?
lamanyaa nak tgu 20/12..

erm, kata bulan 12 ada BKK kan?
masuk skali ngan gaji ke ek??

3 comments:

Pn. Zana said...

salam ..sy dengar 01.12 ni penjawat gomen dpt lah duit bantuan rm500 tu..

umialya said...

betul tu lea.. bntuan RM500 dpt 1 Dec.

Akak lg le.. pertengahan Nov hg ujung Dec, kena kuar daerah manjang (kena abiskn 10 pgrm n + meeting) sekali kuar, paling tidak 2 mlm kena sewa hotel

memo trbaru lak smpai 4 mlm berturut2.. mane nak isi minyak kete, mana nak bayar sewa hotel, mkn minum kami anak beranak (pasti bawa bersama), prsiapan anak2 sek. thn dpn.. hu3..

CHeeSYaNa said...

Sama le kita. Aritu gaji 12 Nov.. Pastu, duit gaji yg previous month dah abis bawak shopping kat Bandung. Last weekend g Langkawi plaks. Confirm duit ku sudah habis n terpaksa korek duit saving skit. Oh.. this weekend bercuti ke Melaka pulaks.. Arghh! Bercuti nak.. tp duit tarak! Lama giler nak tunggu next gaji on 17 Dec plaks..