CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 11, 2010

Cameron versi 2

malas nak susun atur balik gambar ni..
Maka gambar2 berada pada posisi y tunggang-terbalik-langgang ye kawan2..
meh laa, aku cerita ikut flow gmbar2..bukan kronologi peristiwa..

ni kt Butterfly farm..
Masuk sorang rm5..kecuali tecit, xyah bayar..
seronok gak bawak budak2..
ada rama2..ular, kura2, angsa, ayam,n bunga2 cantik..



ni kt Ladang Teh Boh Sungei Palas..
Beshnyeeeeeeeeeeeeee..cantiiiiik..
dr simpang masuk nk smpai destinasi Boh ni dalam 15minit kut..
dekat je sebenarnya..
tp kena lalu lereng2 bukit..
n jd lambat bila ada 2 keta nak lalu bertentangan..waduhhh..
cuak je..dah laa avanza besar..
smpi kt kilang teh, sejuuuukk gila..huhuu..

ni kt Big Red strawberi..
ada strawberi..(katanya leh self plucking..tp xnampak pun kt ne)
malas aa nk self plucking..
nampak strawberi bergantungan kt pokok dia pun dah pueh ati..
selain tu ada cactus..n bunga2an..
pegi dah petang..
sempat laa shopping brg2 berasaskan strawberi
n makan milkshake, eskrem goreng, yogurt+madu - semua perisa strawberi
agak keciwa sbb masa g tu cheese cake dah abes..huhuuu



eeeeeeee..seram aku tgk..ular2 y duk 'berpesta' reramai..
pastu ada banyaaak laa rama2 y jd mangsa awet..
ada gak ulat beluncas y xjadi rerama lagi..

ni laa antara hasil Cameron Highland..
bunga2 ni seikat RM5 je..gila murah!
tp xbeli pun, sbb xtau nak buat apa..ngeh2..


lihat itu strawberi..mmg banyaaak gila kt CH ni..

ni laa ahli kami y join..
plus lg ngan family Kak Liza..
g reramai baru happening!

Hujan..n hujan..
mmg hujan pada lewat petang..
sabtu mlm ada pasar malam..
aku g ngan Mr Asben je..
Tecit tinggal kt my sis n bros kt bilik..
Maka kami berdua berlaga2 payung laa ngan orang ramai kt pasar malam tu..
hujan lebat gila..abes basah..
geramnye tgk salad..
kt CH ni, makan apa saja y ada sayur (cth : nasi paprik)
sayur dia memanggg sgt segar..

saya sejuuuuukk..
masa ni dah tertidur sbb bangun awal gila..
n bila sampai Ladang Teh Boh, sejukk gila..
selalu tecit tarik klu selubung dia ngan selimut..
ni dia biar je, mesti sbb dia rasa sejuk y teramat!

moment paling aku suka..sopppping time!!
sempat rembat sayur2an, strawberi, limau n jagung manis..

Heppi tecit!
tecit again..
ngan Kak Hannah pun ada gak..

tecit lagi..kt bilik sebelum keluar pg ahad
ni antara destinasi2 kami..

masa g mmg agak Jammed bila nk dekat2 Brinchang..
keesokan hari risau gak jd lg jammed cm ari sabtu..
so, keluar pg2..terus check out..then start pengembaraan ikut hala nak balik..
then xyah patah balik..
terus turun g Simpang Pulai je..

Hotel, stay kt Green Garden..
lojing milik pengusaha India..
Ok laa.. Rm128 bilik quad..kami tdo 5orang!
klu xsuper peak, xsampai rm100 pun utk bilik quad nye..
sesiapa nk g Cameron, aku cadang rujuk http://indahnyacameronhighland.blogspot.com
semua ada kt ctu!

wokeh..
InsyaALLAH, bebila ada peluang, nak g lagi..
beshhhhhh..

2 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye imaan gi CH :) hepi je ek..

SaRaa said...

lama xjenguk sini..waaa bestnye cuti2.. dh besar dh Iman...hehe comei nyer..