CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 21, 2013

Rahsia anak manis

Siapa nak anak yang manis macam anak aku Ruhil Imaan..?

Huhaaa.. Lahir2 idak le manis..
Tapi dah besar2 ni sweeeet ya amat..
Rahsia nak kongsi ni..

Budak ini ada kelebihan..
1) bleh makan menda manis dengan sangat banyak skali harung
2) makan gula2 xhisap.. Terus kunyah..n xsampai seminit habis sebijik
3) makan eskrem xde rasa ngilu langsung..⛄

Yang lebih bes, org sekeliling sangat menyokong..haha
Dia cucu/cicit tertua pada generasinya kt family aku n Mr Asben
Jadiknya dah lama jugak xde budak besar2 tu kt dlm family..
Bila g umah MIL atau makcik2, maka derang bg stok gula2/cikedis
X main dah bungkus, main BALANG terus..
Amekkkauuu ⚡

Aku pun tengok dan hangguk aje la..

Pernah terlintas idea..
Teori :
"Budak2 suka makan manis2/junk food sbb masa keciknya dia xde peluang nak makan.."
Hipotesis :
"Bagi dia makan puas2.. Nnt dia akan jemu.."

Betul tak tindakan n pendapat aku..!?

Ibu : makan la gula2.. Nnt gigit ruhil xde!
Ruhil : nnt ruhil gogok gigi laaa..

Ikut pandai ko la nakkk!!



8 comments:

umi alya said...

makin comellah...

Nad MamaZN said...

Ruhil yg bijak =)

Ps: dh penah try austin steakhouse..lg better banding d'one... :)

Fatima Saiful said...

ank aku dua dua...kalo dpt gula2, eskrem...nasi mmg takmo dah. aku rase, maybe kite kat rumah asyik suruh makan nasi or selain bende manis. sebab tuh bile kat luar, die nmpk gula2/eskrem lebih menarik.boring laa asek nasik. tambah plak cth mcm p kenduri...budak2 mesti dpt gula2.aihhh..tak larat nk halang. tak pala, janji diorang mau gosok gigi!!!;)

Myra Jay said...

Hheeee.. :)
Memang comella :D

littlehumblelynn said...

Comel sgt ank korea nih!!
Janji pdi gsk gg,minum air masak-ok jer kot mkn sweet!!

nurbijen said...

gambar last.... kan gigi saya cantik ni ibu???
Hehehe, boleh pakai kot hipotesis Lea tu :)

nur easy said...

comel lg maniss sungguh la kakak ni

suhaina laui. said...

Lea..akif xmkn cekedis sb takutkan die nt berak keluar ulat huhuhu betol xbetol cara ni..gula2 lak kopiko jek n coklat mmg sah2 sb mil slalu stok kan