CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 26, 2013

Apa kena korang ni..??

Ni gambar kakak Ruhil pada 2010.. 

Usia lebih kurang 1 tahun masa ni..
Sorry, aku kena cakap yang dia sangat chomelll..

Tetapi terjadi menda ni..



Masa ni risau la jugak sbb anak dara kan..
Dan ramai strangers y xdikenali akan tegur Klu aku bw dia g mana2..
Antara y concern adalah chineses..
siap ingatkan aku jgn bg dia makan kicap "nnt amoi xcantik"

Malas nk godek balik blog ni..
Rasanya penah wat entry pasal ni 2 tahun y sudah..
Dia berasal dari luka kecik sangat,
Tp xnak kering, dan keep on discharging air bisa yang boleh menjangkit..

dah buh macam2 pun xbaik..
lagi melarat ada laa..

last skali jumpa Doktor Kanta..
hehe, pakar kulit, khidmat mahal gila, tp berkesan..
n dia cek pakai kanta tangan je..hihii..

now my Nouri dah setahun..
mula menunjukkan tanda2 nak jadi menda y sama..

so, sebelum melarat dengan lebih dahsyat, 
dan sebelum lebih ramai orang/strangers duk tanya2 bila tgk..
aku dah siap2 bawa ke Doktor Kanta depan umah je pun..
dapat ubat buh 1-2x dah kering lansung xde..

kenapa ekk bleh kena menda ni kat both of my doters..??

2 comments:

Nad MamaZN said...

Kenapa ye?
Elok tu dr tu?
Nayli banyak bekas2 luka, nk mintk ubat kt situ bleh kot kan?

Fatima Saiful said...

mcm kayap ek Lea? aku ade pernah bace kan, kalo budak2 yg tak kene chicken pox or ibu ms mengandung terdedah dgn virus chicken pox, kemungkinan baby akan kene kayap.mungkin laa itu kayap...kalo aku salah maapkan daku!!!doc cakap ape?bukan alergik?