CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 20, 2012

AirAsia TAK BAYAR aku sesen pun..


Promo FREE SEAT masih on kan..?
sesiapa yang pernah mahupun tak pernah datang ke Tawau..
pegi lerr bertabah menghadap skrin komputer tu utk dpt tket murah

Jom ke Tawau..!!

ni entry 'masih rindu' nih sebenarnya..

yer.. tempat lahir ku ini MASIH kaya dengan khazanah semula jadinya..
selain memori2 indah pahit manis kehidupan awal ku..
tetap indah bila menjejakkan kaki semula ke daerah ini..

lebih indah bila membawa bersama suami n anak2 y sama2 menikmati keindahan suasana kehidupan di Tawau..

yang aku masih kagum sampai kini..
HASIL LAUT yang berkesinambungan sejak berkurun lamanya..
aku sanggup puasa seafood hampir setahun di bumi semenanjung ini..
dan membalas rindu dendam bila sekali-sekala balik ke Tawau..
memang balik kali ni, hasil lautnya MASIH KAYA seperti dulu2..

Gambar di atas adalah kegilaan kami sekeluarga..
yang bes, bila pulun makan, ada ahli keluarga lain, tengok aje mcm xde perasaan..
dah bosan?? mungkin.. n mungkin jugak sbb rasa "bila2 pun bleh beli.."
 
1 bekas besar icecream Walls tu muat 3 ekor saja..

Harga..???
bagi ahli keluarga ku di Tawau yang biasa makan ikan kembung SEGARRRRR dengan rate RM2-3/kg.. harga udang Harimau ini sangat mahal!
tapi aku yang duk Bangi, biasa beli ikan RM32/kg..
atau udang kecik yang dibela yang tawar xde rasa dengan harga RM18/kg..


so, melompat dapat udang besar tapak tanga Mr Asben ni dengan harga....RM50/kg!
melompat a.k.a jakun..

memang setakat ini, harga seafood masih x dapat ditandingi..
meskipun g Kota Kinabalu.. pun tak semurah ini..
aku cukup x puas hati bila ada yang review "seafood kt sabah (KK terutamanya) biasaaa aje..x laa murah mana"..
itu maknanya, x jumpa tempat yang betul..
xpe, beli tiket g semula..Free Seat promo masih on..hehehe

ari khamis ek arini..?
ada y puasa..??? sorrryyyyyyyyy..klu gambar menggoda jiwa..

hah.. cepat...
g beli Free Seat promo AIR ASIA..
aku promote gila2 nih.. walaupun iklan n promosi aku ni free
x dibayar pun oleh Air Asia..huhahuhaa..

10 comments:

suhaina laui. said...

perhhhhhhhhhh...lea sakan yer...mmg mablesssss la....

:: Mrs.Eady :: said...

besar gila udang tuh!

Fatima Saiful said...

alaa...terliur sudaa tgk udang!!!aku ritu p KK. pon da jatuh cinta. suka waktu sabah...730pm da isya(ms bulan may ritu)!!suke!!

JaSSNaNi said...

owhhh noooo.. besar giler udang tu.. 3 ekor dah nak cukup tipuware eskrem tu... hmmmmm best betul tawau...

ka . ka . mim said...

tawau mmg shiok!!! tiap ari mkn ikan segar, sotong murah, kerang murah, indahnyaaaaa... daging pun murahhhh...

littlehumblelynn said...

goreng pun sedap kan kalo besar gt!!
sekat air liur!!

Nad @ MamaZN said...

lea, thn dpn ada nak balik tawau tak?
kitorg ikut bleh?
hehehhe

btul2 ni! =)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

ya allah sedapnya...
rm 50/kg????mahu nak pengsan murah tue...
ari tue tengok kat pasar borong rm 95/kg...

Nor Idayu Abd Rahman said...

Bestnya!!! Kg Ayu ada juga.. Yg besa sekilo RM10.. Mewah jugala kalau kg belakangnya laut @ kg nelayan ni..

whiteapple said...

lea, aku baca entry nie ras nak sgt g jenjalan ke Tawau next year. hehehe. meleleh air liur tgk udang nie. nak p nak p