CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 29, 2011

aku si ibu mengandung..!

I am supposed to be SUPER BUSY..
tp blog kesayangan kena jenguk!
ni laa tempat aku merakamkan pahit maung kehidupan..
skang dh mula terpikir apa nama blog ni bila anak kedua lahir..
y pasti..anak kedua xde nama 'imaan'
dan y lebih pasti bukan 09 (2009)
memikiauuu lagikk..
padahal melambakkkk kerja master ni harus disetelkan segera..

cuti belajar berbaki 3bulan saja lagi..
klu tgk milestone, mmg banyaaaaaak lg y kna setel..
n mcm biasa, masa mcm xpenahnye nk cukup!

mcm miracle..beberapa menda penting, sukar n bottleneck settle dgn mudah
rahmat TUHAN..smua jd mudah saja
Di 3 bulan terakhir ni jugak laa aku bersemangat waja nk buat kerja2 master nih..
smpikan terasa macam nk tambah lg masa belajar..
adoiiii..melampau, dh nk abes blajar br nk enjoy the mood!

mgkin sbb fasa first trimester baru berakhir..
di mana aku sering xsihat..
aku xde mood..
aku rs asek nk tdooooooo..
masa tdo aku tunggang terbalik..
time org tdo aku nk bjaga, time matahari dh tinggi aku mngantuk lg..
adoiii..adoii n adoiii..
serius, aku sendiri xselesa dgn keadaan aku ms tu
skang much better..
kul 7 dh gerak g opis..
sbb kena antar adik y kelas kul 8..
aku stay mngadap research aku smpi kul 5-6ptg!
balik umah, fetch ruhil kt taska..
balik rs penat, tp sempat masak..alhamdulillah..
kemas umah mana y mampu..
kebanyakannya Mr Asben tolong. makasih!!
kain baju mmg dh berbulan xsentuh..
sbb tu kontrak Cek Su Ims sepanjang zaman..
hahaha..makasih ims..nnt kita mkn tutti frutti or starter box domino yaa!

aku?
mlm2,pas mkn mlm tsadai dh hampir shut down dah.
so, lebih suka melayan karenah kak-long-to-be..
mengenangkan sket ari lg nk beradik..
xpasti tumpuan kt ruhil akan terbahagi 2 ke x..
kesian plak aku kt anak kecik aku sorang ni..
harap dia xrasa "ibu dh xsayang ruhil.." bila adik ada..

setiap minggu rutin wajib!!
1) tgk CSI MIAMI rabu, 10mlm.

2) weekend mlm.. tgl Barclay Premier League! Manchester United..!

dowhh.. xnak laa mengharapkan y dlm perut ni jd bakal pemain bola..
sbb risau bila keluarnya gugurl.. jd ganas lak!
contohnya budak encem nih..
yang besar tu feminin je.. yang kecik tu..brutal tu!
ms ngandung ibunya harap lelaki..kuarnya pompuan..
tp ganas cm lelaki..ngeh3..
tp sgt comel, dan tembam!! rs nk buat bantal peluk..


sekian..hapdet ku yang x berapa nk bermotif..
p/s - kak liza..aku curi gambar ang..pic lain..googled!

6 comments:

akma said...

dua2 girl pun ok jugak, mcm nayli & zara baik je, sweet tgk diorang main sama2......

littlehumblelynn said...

its good to have both daughter..mmg lain..bila tgk adik beradik yg ada ank sepasang diorg jealous tgk anak2 kita..they closed together..can share many things even underwear,,hehee,,

bila VIVA ?

Travel&Food Lovers said...

lea,

tak tergambar perasaan berada di tempat hg...aku pn kdg2 letih n bosan dgn keadaan sekeliling aku...mcm2 aku nak bt, tp ada byk kekangan...kdg2 perasan utk jd superwomen...tp lps tu semput n collapse...
bt semua utk masa depan..hrp2 berbaloi....

Cute MuM said...

jangan risau..
cute mum dulu masa pregnant pon tengok selalu tengok bola..
siap pergi stadium lagi kalo ada match..
diorang semua ingat anak lelaki sebab scan tak nampak..
sekali keluar Dania..
taklah ganas..
tapi minat tgk bola..
dalam pantang tgk World CUp..
sekarang tgk kat stadium lagi..
:)

Nad @ MamaZakwan said...

mana2 pun bleh...
yg penting selamat dan sehat dan sempurna
rindunye kat si kak long ruhil tu..
mana gmbr paling latest?
yg upin ipin smlm gmbr ruhil kecik jek, upin ipin lagi beso, huhu1

CuppyCakeMommy said...

cekidout our latest promotion of smart educational toys..

add us in FB at intelligent.toys@yahoo.com