CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 29, 2011

aku sedang di uji..

cerita urusan master lagik..
adoikkk..

alkesah..3 bulan lepas aku buat permohonan tambah masa cuti belajar..
3 bulan..(jun - sept)
diluluskan..
pastu tunggu punya tunggu... selepas dah nk abes tempoh cuti belajar..
elaun bulanan xmasuk2 lagi..
aku bukanlah jenis y suka telefon sana sini utk tuntut itu ini..
meskipun hak aku..
biar jela.. lama2 masuk jugak..
jauh di sudut hati..bila keadaan mendesak..terpikir jugak 'kenapa xmasuk??'

n dlm ati..terbayang, 'klu masuk smua skali gus sedap jugak ni'..
then, arini, kebetulan bercakap dgn satu pegawai berkaitan..
aku dimaklumkan bahawa elaun tu mmg xkan masuk..!
sbbnya, bila masuk fasa 'tambah masa (extra time drpd y default diberikan)
 elaun dihentikan..KPT akan bayar yuran sahaja..
jika anda sedang membayangkan wang sejumlah +- RM5000 akan masuk..
tetiba xmasuk..apa agaknya perasaan anda.

SMS Mr Asben..gtau..
dan jawapannya sgt mendamaikan jiwa..
so, sabar saja laa..
sedang diuji..
di kala savy perlukan duit seketul utk setel kes total loss..
di kala baru pas raya..
dan macam2 lg y melibatkan DUIT..
jadi mcm ni pulak..

sering membaca blog kawan2 y mengalami kesusahan dr segi kesihatan
contoh blog Kak Lin..
masalah beliau y bertimpa2 kadang terkesan kt ati aku..
smpi duk saja2 pun terpikir2..n jd bahan bualan ngan Mr Asben..
serious, aku kesian n sering membayangkan "klu laa jd kt aku.."
mgkin xtertanggung..
tetapi TUHAN tu MAHA BAIK..
mengurniakan aku hati y sentiasa beringat..
aku sering berkira2.."bila last imaan demam/sakit??"
bila terasa mcm dah lama xsakit.. rasa bersyukur..
minta kt TUHAN jgn laa ditarik nikmat kesihatan..
TUHAN MAHA MENDENGAR..
nikmat itu kekal lama..
tp tang kewangan pulak memeningkan sedikit..
aku menerima dugaan itu sebagai tanda KEADILAN ALLAH..
biarlaa.. mungkin bagiNya aku mampu menempuh bab tu..

masalah bakal berterusan utk 3 bulan akan dtg lg..
sbb aku baruuuu saja submit permohonan utk tambah masa kali kedua..
sept-disember
nak wat camno..result material testing masih pending di US nun..
apa y aku nk analisis, klu masih sangkut di sana..
xde result, xde laa analisis..
xde analisis, xde laa tesis..
so, harap aku bleh habiskan master by Disember..
bkn sbb nk gaji asal aku..
tp sbb aku pun dh boring di fasa ni..
..terasa cm nk masuk kerja balik..
tgk budak2 konvo..cm besh je..
tgk kwn2 sepejabat dtg opis, ngajar, cam besh je..

7 comments:

Fitri Senin said...

kdg2 bila belaja lama sgt mmg kita rs boring..then bila boring kerja rindu plak nak belaja..samala cm fit ni..apa la nak buat paper untuk phd..asik xtau je..zero idea

Makbed said...

tu cabaran tu. semoga ia mematangkan awak. Be strong okeh! Bersyukurlah, at least awak dikurniakan suami yang memahami dan anak yg sihat.

Nad @ MamaZakwan said...

sbr, sbr...
ada hikmah di sebaliknya kot..
doa2 je bebanyak..
mmg tu je pun yg mampu dibuat di kala ini, huhu

Rizziela said...

Pasti ada hikmat disebalik semua kejadian yg berlaku.

littlehumblelynn said...

Lea;

Allah menguji kita di tahap mana kemampuan kita..kak lin selalu istighfar banyak2 lagi2 dr pertengahan bulan ni asyik diduga isu sakit the whole family..lepas mak mertua masuk spital,kak ain kena pneumonia,auni batuk teruk..kak lin demam seminggu & now hubby masuk ward..

tipuler kalo x rasa depressed..mmg tertekan jugak..tp dlm dok tertekan tuh..byk2 bersyukur sbb ada mak yg dok dkt leh tlh tgkkan anak..kak lin pun x sakit teruk smp kena warded..ada insuran utk tlg cover bil hosp & ada kwn2 baik yg amik berat..

back to origin..masa solatlah nak nangis..masa solatlah dok panjat doa banyak2 kat ALLAH..moga bg kekuatan hati & jiwa utk lalui ujian demi ujian yg dia bagi ni

alhamdulillah..

im used to this..tahun lepas..lagi teruk..auni msk ward 3 bulan sekali..dan the whole famili masuk ward..dgn buang fibrod,denggiler,

tahun ni..auni msk ward bulan 6 sekali..kak ain msk ward sekali bulan ni & jugak papanya..jadi kena byk2 syukur jugak ni

mungkin ini bhgn kak lin..kak lin redha

smg ada rahmat disebaliknya

smg Lea tabah hdknya
amin..

Anna Da Lady said...

hmm... ayat yg mendamaikan dari mr husbad tu lah penyejuk hati...tengok anak pun penyejuk hati... :)

Baie said...

Lea, org baru je terbaca pasal ni, org hari tu pun ade buat extend, 6 bulan, bayaran sumer dimasukkan macam biasa, elaun+yuran. siap diorg byr awal lagi. tapi xtaula kalau ada perubahan. org extend masa tu dari july 2010-dis 2010. cuba semak semula ngan KPT.