CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 9, 2011

savy ku..

dah macam nk masuk paper je rupanya..
ku masih dalam mode SEDEY..
walaupun entry ni dah agak basi masam..
y connected ngan FB aku, maybe dah tgk dah savy kesayangan aku ni..
blog..bz tahap gaban, arini baru ada masa nk tunjuk..

k..dipendekkan cerita..
savy ku y kuat merajuk..
sapa nak baca tentang savy aku..leh KLIK..
baru akap nk tukar keta lain, dia merajuk lagi..
dulu masa nk kuarkan avanza, pun merajuk gak, masuk longkang..

k, y baru2 ni..detail kejadian..

Tempat : Lebuhraya PLUS..arah selatan..kt Tanjung Malim..pemandu bertolak dr penang - bangi
Pemandu : my Bro.. penumpang ada sorang sebelum tu..tp turun kt Ipoh.. so, masa jadi, My Bro sorang2..
Masa : Jumaat nk cuti Hari Pekerja baru2 ni.. dalam kul 5ptg
Alkesah kejadian :
My Bro TERLELAP semasa memandu di highway! dia kata xlaju..k, katakan 90km/j..and anda terlelap.just imagine..waduhhhh..
savvy langgar divider, melambung, langgar tiang lampu dan terpusing a.k.a tergolek 2-3x..masuk longkang.. then my bro kuar ikut tingkap y dah xde cermin..
Kecederaan.. Thank GOD..almost TAKDE.. calar2 y xberdarah sahaja..kt tgn..maybe kena serpihan cermin tingkap time merangkak kuar..
Terkini : kt bengkel..dan ada ura2 utk jadi TOTAL LOSS..huwaaaaaaaaaaaaaaa.. aku sayang gila keta ni! ni keta pertama kami.. tp apa nak buat kan..

p/s - dun sleep n drive..

12 comments:

Fitri Senin said...

owh kete/harta benda ni mmg kan..selalu dia akan jd cmtu..bila ckp nk tkr sket je..nak upgrade sket je mesti meragam..pdhal kdg2 ckp tu bukan pasal kete tu pun..

nur easy said...

alhamdulillah tak apa2.. tp sayangnya keta tu..

MRS. K said...

saya mula2 dulu tak percaya kete leh merajuk.. sekali terkena batang idung sendiri, huhuhu

umialya said...

Kejadian yg tak dijangka

CHeeSYaNa said...

Nasib baik ur bro takde apa2..
Just wonder, if bengkel decide 'total lost', kita bleh claim insurance kan.. yg claim insurance tu biasanyer cukup ker nak cover outstanding balance car loan kat bank? or korang mmg dah abis bayar savvy ni?

ayu said...

omg...teruknya..mujur la tak ada apa2 kecederaan kan...

mesti frust kan..huhu

Hidayah said...

isk isk alhamdulillah la takde pape..tgk2 pun cam total lost je

chinta... said...

alhamdulillah pemandu x de ape2...tapi kan mmg betul la kete kalau kita cakap nak tukar je mesti akan jadi menda2 pelik..chinta pun mcm tu jugak masa nak tukar kete baru..kete lama terus accident..tp kebetulan kot...

ch@ said...

huiii sabar ajala. takut gak tengok remuk macam tu. mujur pemandunya selamat. tapiii sayaaaaangnyaaa.

munna said...

alhamdulillah... takde apa2... tapi klu tgk kereta macam teruk kan...panjang umur lagi adik tu

Cik Z@i Pen@nG said...

ngeri...

dl adik cik zai penah jd cmtu..
keta hmpir2 total loss...mmg dh x sedap pkai dh lps tu

Mama Rayyan said...

Alhamdulillah sume selamat,tp ngeri gak tgk keta tu...