CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 10, 2011

macaron?Xyah baca belog dia...!

..nk baca pon bleh gak..KLIK CNI
tp sini pun bleh baca gak..
huhuuu..
entry ni di c&p dari blog my sis..110%!
sbb nya nk update gak aktiviti semlm..
tapi malas..
n klu hapdet pun, kandungannya sebijik sebola cmni..
baik c&p kan..
hahaha..
ku jamin Cik Ims xmarah..
klu marah, balik nnt aku abeskan stok macaron dia!!!!
ngeh2..


Harrod's Here I Come..

heee....
puas tadi jalan2 di klcc..
pening kepala tengok orang2 ramai berpakaian tapi macam telanjang..
ape nak jadi kat remaja hari ni..
nauzubillahiminzalik!
sebagai pengusaha macaron, mana bleh pegi klcc tak buat apa2..
sebenarnya Cik Ims pegi klcc hunting for this...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yaaaah!!
Harrods here we come...
heee,,,
pakai tudung, jubah dan jaket hitam tu Cik Ims..
muka tak bleh tengok la ye..
simpan untuk suami...
hahahaha...(mengarut jerk)..
pakai jeans, baju hitam tudung hitam dan beg hijau tu Imaan09..
kami pergi harrods tadi..
yeuuuu...
macam orang kaya je pergi tempat2 mahal ni kan..
hehehe..
suma angkara macaron la nih!!
huhh...
ni tengah sibuk cari dimana macaron di sorokkan..hehe..
 dengan penuh bangga kami berkata, "yeay!! da jumpaaaa.."
 inilah dia orang yang paling gembira bila mau makan macaron..and juga orang yang paling bersemangat apabila di minta komen untuk setiap macaron yang Cik Ims hasilkan..
 ini macaron coklat..
 ini macaron perisa passion fruit(markisa)..
 yang ni blueberry..ada 3 perisa lagi..strawberry, oren, dan coffee..ada 6 perisa je..6 ketul tu RM18..
 maksudnya, 1 ketul macaron RM3..bapak mahal gila!!
inilah dia packaging untuk Harrod's macaron..

jadi kesimpulan penjelajahan hari ni ialah......

keistimewaan macaron Harrods
..saiz yang besar macam badak..makan sebijik dah kenyang..
..tekstur yang agak kasar..terasa sangat chewy di dalam..
..almond yang tidak berapa hancur sehingga rasa almond masih terasa..

kekurangan macaron Harrods
..jujur......tak sedap..
..rasanya macam makan gula semata-mata..
..filling tak da rasa langsung..
tak bleh nak beza pon perisa yang ni ngan perisa yang tu..

KELEMAHAN MACARON CIK IMS
..macaron Cik Ims kecik nak mampos..(baru Cik Ims tau saiz sebenar macaron)..huu..=,='
almond Cik Ims terlalu hancur..
hehe..yang lain ok..
akan di upgrade lagi macaron Cik Ims..
jadi sapa2 nak, bleh la tempah ye...
contact je
0149502700
faznyzah_12@yahoo.com
ok..daaa...

sekian pengkopian ku..
sorry ye cik ims..

7 comments:

MaSLiNa said...

Harap macaron Cik Ims lebih besar dari yang ni : http://lin4880.blogspot.com/2011/03/macaron-macarena.html ... yg pastinya macaron Cik Ims paling murah la kot setakat ni :D

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

makin glamour macaron ni ek, mesi sedap giler

MyRule said...

first time makan macaron dari harrods ni la... :p

zahidah dihaz said...

bilalah saya dapat nak merasa macaron ni....teringin...kat kuching ni macam tak de je...


New Entry: Extension of YB Karim house

umialya said...

sedapnya macaron..

CHeeSYaNa said...

macaroon harrods sangat tak sedap.. sebab terlampau2 manis.. huhuuhuh..

twinscraftlife said...

ddiana_violet@yahoo.com