CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 15, 2013

JANGAN beli tiket flight awal..!

nanti jadi macam kami pagi tadi..

alkesah..adik aku nikah jumaat depan..
kenduri on sabtu n sambut menantu on isnin seterusnya..

kami adik beradik + laki aku + anak2 dah beli tiket awaaaaaal sangat
n TAK beli serentak..
pas sorang, sorang lagi beli..
aku sendiri masa nak beli tanya si pengantin..
bila flight dia..? aku nk join sekaki..
sebab laki aku still keja n balik asing..(Mr Asben sabtu baru bleh terbang ke tawau)
selepas BEBERAPA BULAN bli tket..
pg tadi kt keta..

ADIK 1 : kita ni balik bila sebenarnya?
AKU : korang kan balik awal dari aku, ntah2 esok lusa korang nye flight..napa laa x check
ADIK 2 : eh..dah check.. 22hb fligh kami..(ADIK 1 n ADIK 2 memang balik skali)
AKU : mana ada.. 22hb tu tiket aku ngan PENGANTIN (bukan nama sebenar)
ADIK 2 : aku dah check..! flight kami memang 22hb..
AKU : Aku pun dah siap amik cuti..flight aku yang 22hb.. korang kan awal dr aku.
ADIK 1: apa kata ko buka internet n check skang..

baru nk merangkak check.. selama hari buat bodo.. 
n tau je laa guna tenet hp ni nk bukak website AA plak tu..
merangkak abess..
menambah debaran..

AKU : ehh, tiket korang 22hb laa..3ptg
ADIK 2 : Kan dah kata..
AKU : aku pun balik 22hb, tp 12tghari.. tp xpe laa, PENGANTIN balik ngan aku.. (Confiden)
ADIK 1 : Apa kata check flight PENGANTIN plak
selepas gigih bersabar..
AKU : PENGANTIN skali ngan korang..!!!!!!! 22hb 3ptg..!
Tetiba aku nerves..
AKU : abang tolooong..cemana nak handle anak2 sorang..?

selepas itu banyak laa cadangan2 y munasabah mahupun xlogik..
siap nk tinggal nouri supaya Mr Asben bleh amik satu anak n aku satu lg laa.
suh ubah flight laa (flight bleh tukar tarikh je, masa x bleh ye kawan2..)
sodahlaa korang..
xpe, i've decided..
Ketepikan semua cadangan tu..
meh aku survive 3jam ngan anak2 di atas awan..
doakan semuanya ok..

serius makcik nerbes..
@airport Tawau.. lebih setengah tahun y lepas..


kt kampung

bleh beli tiket awal..
tp jeling2 la ye.. jgn perap sampai serba xpasti mcm aku!
berdebar makcik..

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

aduhhh.....

Kakizan Omar said...

nerbes tu.. sebab nak handle bebudak tu sorang2... best of luck... in shaa Allah diorang akan behave.. :D

MRS. K said...

hehe.. gudluck

amiey lee said...

Adoiyaiii tawakalll..tapi takpa flight atendance selalu akan tgk2 kan jugakk..ritu masa g jakarta kita terpisah seat ngan hubby..dia duk sorang kita ngan anak2.. sama je gaya mcm naik flight sendiri huahahaha..yg hubby sedap tidor siap dengkur..kita yg bengobg kena layan anak2...

Nnti barang2 baju bagai pass kat husband suh bawak..kira nnti berlenggang aja bawa dokumen n duit aja n anak2..

gd luck yee

Nad MamaZN said...

In shaa Allah x apa apa nnt ;)
Pengajaran ni...

Fatima Saiful said...

owh good luck!!kalo aku mmg jadi tarzan dah!!!!:(

aThidEaN said...

laaaa akak ni debor baca ingtkan apa..
insyaAllah ok.
iman dah besar mesti behave sikit..