CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 14, 2013

Hariku | rumah baru | sakit

tiga cerita..tempek 1 entry..aci la ek..

1) Selamat hari Ibu..
terima kasih kepada anakanda berdua..
Hadirnya kamu berdua dalam hidupku melayakkan aku sama2 bergembira di hari ini
Aktiviti hari ibu..
biasa2 saja..
malah, ahad malam, di kala anak2 dibuai mimpi..
aku mop 1 umah dlm kul 1 pagi..huhuu
itu sahaja waktu y bleh mop ngan aman..
Hari ibu bukan laa waktu utk relek goyang kaki..
haha..xde maknanye..


menunaikan permintaan anak dara..
nak berinai katanya..
maka ku contengkan hasil seni ku sekali
amek ko..
beli 1 tube y besar..
nnt dah ilang kita conteng lagi.. tade halll..






2) Umah baru
Peninggg..
dalam jadual dan percaturanku perlu pindah ke apartment y Mr Asben beli by the end of this month
sungguh xde perancangan teliti..
n xde fuluss ribu riban jugekk
dah senarai menda2 y xnak bawa ke rumah baru..
means perabut yang menunggu masa nak roboh/hancur!

and klu xbawak, kna beli lain laa dak!??
uuhuu.. pikir je pening..

weekend lepas, kami pun g laa bersihkan..
n for the first time nak tgk umah y dah beli hampir setahun
selama ni, bangla kontraktor duduk..

mak aii..nak pitam tgk umah..
ditinggalkan separuh umah penuh bahan tinggalan mereka..
nak apa, sebut je..
lipas? semut? pakaian? selimut? tuala? underwear? tin beer?
senang cerita.. SAMPAH + PENYAKIT..
melawat kejap je..
Mr Asben ajak balik, takut kanak2 dapat penyakit..
punya laa dahsyat

pastu umah xde rosak pun, kotor je..
tapi sangat kosonggg.. kosonggg..
makanya mula aku pitam nk susun apa nak beli dulu
n pitam kali keseterusnya memikirkan mana nak korek..

umah sekarang y aku sewa, aku x notis tuan umah lagi

percaturan TUHAN Maha Terbaik!
masa bayar mentenen kt pejabat apartment baru tu,
kerani dia buat mata berkaca2 tanya
"xnak sewakan kt saya ke..??"

jawapan Mr Asben n aku = YES..
umah tu perlu dibersihkan n cat baru, tukar sikit mana y rosak..
pastu bg dia sewa..
n kami kekal di rumah sewa...
xyah pening kepala..
yayyy~

3) Sakit..
budak tomei ini..
pas keluar ward..
smbung antibiotik kt umah


complete je antibiotik seminggu,
g review, dah normal semua..
sehari pastu, dia dmam balik!!

Ngadap paeds laaagi.. another antibiotik laaagi..
1 ari pas antibiotik, demam dah surut..
tp mulut penuh ulcer/fungus..

asek laa melalak kesakitan..
dah kurus, xnak makan, xnak susu..
malam2 nangis perut kosong, tp sumbat apa pun tamau..
ibu dah banyak malam xcukup tdo.. 
siang tdo sambil berjalan.. macam zombie..
 
aku dah xnak ngadap paeds..
xnak meneruskan another series of antibiotik..
jahat ke aku..????
aku bg dia VCO (minyak kelapa dara) and yougart banyak2
lambat sket laa nk baik..
tp tunggu je laa..
klu xbaik, nk g homeopathy..
haihhh laa anak.. cepat laa besar..

9 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

bnyk nyer hal....

ch@ said...

lengkap story kamu mek. hahaa, rmh baru tu upah je indon bersihkan. kita hr tu mmg tak laratla nak bersihkan, tgh sarat, rmh sblm nya pun sama, upah je dorg bersihkan, berus, buang semua segala habuk. masuk mmg bawa perabot je la. kita mop lantai xde jadual dah, kotor je mop, kotor je mop, dh sama dgn menyapu.

Fizah said...

nmpk letih di situ..ouh sabar ye sahabatku! betul kata cha, panggil je cleaning servis bersihkan rumah tu..aku masuk umah sewa bgi hari tu pggl diorang...satu hari rm100 camtu..oklaa bersih..

Sweetmama said...

itu yg x larat kalau sewakan rumah kita kat org lebih2 lagi org luar kan..

keciannye nouri, moga cepat sembuh..
sama lah dgn anak2 eija ni x berhenti sakit..

littlehumblelynn said...

Lea

Slmt hr ibu ;))

Bab nk pindah randah dkt2 nk raya,nih mmg byk nk pki duit kan.mujur ada org nk sewa.buat sementara bg sewa,ada duit nanti pelan2 rancang awal2!!

Bab sakit si nouri -sabarlah .sementara nk besar kan.xper, smg lps nih dia mkn kuat antibodinya.sakit nih membina antibodi .

Don't Afraid to Try said...

semoga hg tabah lea...

Nad MamaZN said...

Waaa, rumah baru! :)
Kami pun sama ngan lea
Ada umah sewakan
Pastu skrg still menyewa jugak
Hukhuk!

Yaati Nor said...

kat mn rumah tu?mmg dugaan sewakan rumahkan org..pelan2 la kumpul duit blh masuk rumah baru..

CHeeSYaNa said...

yerp.. suh jek orang kemaskan.. 4 jam RM50 :) rasanyer 8 jam cukup kot..