CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 6, 2011

CUTI

cuti sekolah..
beskan??
paling bes, jalan xsesak..
kt taska Ruhil Imaan pun xramai anak2 taska..

org katt, klu nk berjalan, time anak xsekolah ni laa..
so, xperlu tgu cuti sekolah..
g je cuti time non-peak season..
tp mcm laa Mr Asben ku senang dapat cuti..
huhuuu..

alkesah, bila cuti sekolah..
adikku y cegu kt penang pun dtg laa..
tambah bro n sis y dah sedia ada kt umah tu lg..
maka ramai laa 'pelayan2' karenah Ruhil Imaan.
dia pun kemain suka laa..
main sampai xcari ibu nk nenen..
smpi tdo lewat2..
ihhh..ihh..ihhh..

pastu aku jd malasss nk drive..sbb ada driver..
satu pg..
aku suh adik aku antar ruhil g taska..
dia pun g laa hangkut segala mak nenek barang ruhil..
antar g taska..
xtau laa apa kejadian depan pintu taska..
tp aku teka, drama bersiri biasa laa..
nangis depan taska..konon xnak masuk..
xpun scene lari kejap nk nek keta balik..
xpun paling kurang buat muka kelat..
biasa laa imaan klu dah syok main kt umah..
sayang nk tinggalkan keseronokan..
las2 kena masuk gak laa 

sudahnya adik aku balik..
buat muka sedih..
suh aku amik ruhil cepat2..(masa tu br tghari ok..)
dia duk ulang betapa xsampai ati tgk muka ruhil..
time antar g taska..
haha..
apa kes..
aku ari2 hadapi menda y sama..
klu xpikir itu utk kebaikan semua pihak..
mmg xsanggup n xsampai ati tinggalkan dia meraung ari2..
tp mungkin adik aku ni first time g antar..
so, rasa terkilannya melebih2 laa..
masa tu ari rabu..

maka pagi khamis n jumaat..
adik2 aku kt 'xyah laa g taska'
disebabkan kerelaan mereka nk melayan 
maka bercuti2 laa budak kecik tu tanpa sebab..
kemain menjadi2 lagi dia..
dua ari, vocab bertambah2..
siap bleh membebel2 n menyanyi2..
dah tgk laa org sekelilingnya siapa..

so, di pagi isnin..
sindrom bercuti panjang laa katakan..
maka..
di depan taska skali lagi..
dia buat muka cm xkenal kakak..
cm xpenah g taska..
adoiiiii laa ruhil!


7 comments:

nur easy said...

macam2 cara isi masa cuti kan..;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tu fenomana biasa bila ade orang rami melayan kat umah...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tue la dah sonok sgt ramai melayan kat umah tue yg malas g taska..hihi

Fatima Saiful said...

ooo bab buat muke ms hanta pagi2 tuh same laa mcm aqil. and muke itu akan menghantui kite sepanjang hari kan?muahaha....mcm aku, setiap 10minit sms hubby kate betape tak sanggop terkenang muke ank ms anta kat taska.:P tp bile amek petang, akak tuh kate bile da jumpe geng tak hengat ape da...hepi memanjang!!:D

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah sonot dia ada ramai pelayan ek, memang rasa tak sanggup nak hantar anak ke taska, tapi ape kan daya

umialya said...

akak dok cari2 gmbar terbaru Ruhil masa tgh merajuk, mesti comelkan!!

CHeeSYaNa said...

seronok nyer dia ada aunty n uncle layan.. kadang2 kesian kan biler fikir yg anak kita ni sorang2.. biler tgk anak kita seronok sangat biler dengan aunty n uncle diorang..